Una muntanya molt barcelonina deu el seu nom al capítol del Nou Testament en què el diable tempta a Jesús. Sabries quina és? O quina nit de l’any els nostres avis sentien rondar la processó dels morts a la Catedral? I el nom del vaixell fantasma que s’estira i s’arronsa i té el seu pont just davant de Montjuïc?

L’escriptora Sylvia Lagarda-Mata va recollir aquestes i moltes altres històries al seu llibre ‘Fantasmes de Barcelona’. Ara et posa a prova amb 15 noves preguntes sobre fantasmes que un dia o altre van triar la nostra ciutat com a escenari per a les seves passejades.

Lagarda-Mata és periodista i ha escrit diversos llibres sobre aquesta temàtica: a banda de l’esmentat ‘Fantasmes de Barcelona’, és l’autora de ‘Misteris de Barcelona per no dormir’, ‘El diable és català’, ‘Misteris de Catalunya per passar por’, ‘L’ombra de la Magui encara és al jardí’ o el més recent: ‘Catalunya, terra de pirates’. És l’autora del blog Fantasmes de Barcelona, un espai imprescindible en què els amants del misteri xalaran amb les anècdotes que s’amaguen darrere els fantasmes barcelonins.