La cooperativa Raons Públiques ha creat una col·lecció històrica amb 10 cromos del Poble-sec. Aquesta iniciativa té com a objectiu que els infants coneguin millor la història del seu barri a través d’un joc de preguntes i respostes.

On es repartiran?

Lucia Zandigiacomi, membre de la cooperativa Raons Públiques, explica que els cromos es repartiran en activitats centrals del barri, especialment aquelles relacionades amb el 150è aniversari del barri. Les famílies podran trobar un carretó amb el nom de la iniciativa i l’organització aprofitarà per repartir els sobres. A més, també demanen ajuda a comerciants i entitats que puguin repartir-los als seus espais.

Com funciona el joc?

Aquesta iniciativa està pensada perquè els infants puguin jugar amb les famílies o els amics per descobrir llocs històrics del barri. Cada nen rebrà un mapa i un sobre amb dos cromos, cadascun dels quals tindrà una imatge i una pregunta. Per respondre-la hauran de visitar l’espai de la fotografia o buscar informació i, un cop solucionada, podran aconseguir més cromos i fer la col·lecció sencera.

La iniciativa: Els cromos dels barris

Raons Públiques va començar aquest projecte el 2015 amb els cromos del Coll i Vallcarca. El seu objectiu és incrementar les col·leccions amb la col·laboració d’escoles i entitats del territori. En aquest cas, al Poble-sec han comptat amb la col·laboració del CERHISEC, el Centre de Recerca Històrica del Poble-sec.