El llegendari campió brasiler de F1 Emmerson Fittipaldi es va retirar després de fer la primera volta del que va acabar essent el darrer Gran Premi d’Espanya celebrat a Montjuïc; ho va fer en protesta per la perillositat del circuit. La retirada va ser premonitòria: poc després, a la volta 26 es va desprendre l’aleró d’un dels cotxes i va provocar una tragèdia on van morir cinc espectadors. Aquest va ser el final de la F1 a Montjuïc. Sabries dir-nos quin any va ser?

Les preguntes d’aquesta setmana augmenten la dificultat per saber si ets un “boomer” autèntic o bé un “millenial” amb coneixements. Quina va ser la darrera vegada que els tancs van desfilar per la Diagonal? Qui actuava a la plaça de Les Arenes durant les revetlles de Sant Joan?

David Rodríguez (Barcelona, 1973) és economista i politòleg, però, sobretot, un coneixedor excel·lent de les anècdotes i els indrets de la Barcelona d’aquells anys. És l’autor del bloc Quotidianitats, retalls de vida quotidiana d’un barceloní. Els quatre dilluns del mes de febrer és l’encarregat de posar-te a prova. I si ens deixes les teves dades, setmanalment sortejarem dos paquets d’entrades per veure el remodelat Museu de Cera de Barcelona i dos bitllets per pujar a Las Golondrinas del port de Barcelona. Un matí que farà passar una bona estona a un “boomer” com tu.