Després de cinc anys relatant la seva experiència com a home trans a les xarxes, Bruno León ha fet un pas més i s’ha endinsat en el món editorial amb el seu primer llibre, ‘Todo lo que me escondieron es todo lo que soy’, que espera que doni pluralitat i recordi que les realitats i identitats trans són diverses.

Els ‘Gourmet tracks’ de l’Alvie també s’impregnen de literatura amb la visita de Manuela Buriel, autor del Baix Llobregat que ha batejat la seva narrativa com a obrerisme místic. I amb la seva darrera obra, ‘Nueve cantares para Yung Beef’, és fàcil d’entendre aquesta etiqueta: viatgem cinc segles endavant per trobar-nos en una societat que té el draper granadí com a nou profeta, una mena de messies dels pobres i la precarietat.

I en Curro arriba directe des de Sanlúcar de Barrameda, conegut anteriorment com a 2001. Amb el canvi de nom, arriba la reafirmació identitària. Un canvi, una aposta nova. Ara té clar qui és, s’entén com a artista complet, ja no és només productor… I temes com ‘El palmar’, un dels més recents, en són un exemple.

Molta marca Barcelona en el repàs de l’actualitat musical: tenim senzills de Belén Aguilera, dels Balma, de Futurachicapop, de Scorpio i de Neisha. També et portem el més destacat del Glastonbury, possiblement el festival més gran d’Europa. Però aquí no tenim res a envejar: el Cruïlla, que torna al Parc del Fòrum aquesta setmana mateix, pot presumir de cartell, amb Avril Lavigne, Amaral, María Escarmiento i el trio Marala. I per a trio, el que s’ha empescat Sevdaliza en convidar Pabllo Vittar i Yseult per al seu treball ‘Alibi’.

La mirada al passat que ens proposa sempre ‘La màquina del temps’ ens porta Janet i Michael Jackson, Kylie Minogue o el moment que Espanya va conèixer Mecano. I fem metaviatges: recordem algunes actuacions que va acollir l’’Habitació 910’ al seu antic estudi de ràdio!

Llibres, música, nostàlgia: això ja fa l’olor d’estiu més pop que et pots imaginar!

Escolta el programa, aquí:

Llista de reproducció: