Tots dos són ja vells amics de l’’Habitació 910’, que ha estat casa i testimoni de l’evolució dels seus projectes. Romantic Kitano és un dels personatges més genuïnament irreverents de l’escena musical nacional, però en el fons l’Ángel —nom de pila de l’artista— és un sentimental. El títol del seu darrer EP, de fet, així ho declara: ‘The last romantic’ és un homenatge sincer i sensible al reggeaton més clàssic.

La Berta Garrido, per la seva banda, ens ha demostrat sentir-se còmoda en una àmplia amalgama de gèneres musicals, entenent que aquesta versatilitat forma part de la seva identitat, i abraçar-la és ser fidel a ella mateixa. ‘Algo para alguien’ és el seu nou treball, sis cançons que reflexionen sobre l’amor en totes les seves formes, i ens el presenta en directe a l’’Habitació 910’.

La temporada de festivals va quedar oficialment inaugurada la setmana passada, i això no para: dijous vinent, 13 de juny, torna l’avantguarda musical amb una nova edició del Sónar. Un any més no hi podem faltar, i per anar obrint boca ens visita una de les seves protagonistes, Meritxell de Soto. La DJ i performer s’ha convertit els darrers mesos en un agent dinamitzador indispensable de la nostra ciutat i el seu oci nocturn. La seva proposta va més enllà de la de punxadiscos: De Soto ens fa ballar mentre reflexionem sobre la pròpia naturalesa del club i la possibilitat de convertir-lo en un espai segur.

No tot seran festivals de música, oi? El cinema també és protagonista aquest mes de juny amb la mostra FIRE!! de cinema LGTBIQ+, que enguany celebren 29 edicions. L’Antoine Leonetti i el Jorge Vañó seuen a l’’Habitació 910’ per fer-nos cinc cèntims del que succeirà en aquesta edició, i l’Oskar Fanjul ens presenta la taula que moderarà al voltant de la tradició, la imatgeria santa i les dives pop.

Torna la Sonia Madoc per engegar una màquina del temps protagonitzada per les icones gais de les darreres dècades, aquelles que no falten mai a les celebracions de l’Orgull, i recordem el moment en què Geri Halliwell va dir adeu a les Spice Girls.

Charli XCX és sens dubte la sensació del moment, i el seu sisè àlbum d’estudi, ‘BRAT’, s’ha convertit ja en un fenomen viral que cal repassar. Però no és l’única: estrenem el nou treball de Kaytranada i els nous senzills de Mushkaa, Julieta, Tokischa i Romy, així com les novetats que arriben a la “playlist” ‘Gourmet tracks’, de l’Alvie.

Agafa aire, que t’esperen dues hores de pop sense parar a l’’Habitació 910’ de betevé!

Escolta el programa aquí:

Llista de reproducció: