Sense Max Martin, potser no haguéssim tingut als Backstreet Boys o la Britney Spears. El suec va engegar les seves carreres musicals, els va portar fins al més alt de les llistes i, per si això fos poca cosa, va definir el so del final del mil·lenni. A partir d’aquí, molts són els noms que col·laborarien amb ell fins a dia d’avui, i aconseguirien així convertir les seves cançons en número 1. Katy Perry, Céline Dion, Taylor Swift, Ariana Grande o The Weeknd: pensa en qualsevol èxit dels darrers trenta anys i hi trobaràs a Martin al darrere.

Molts d’aquests èxits, com per exemple ‘Part of me’ de Katy Perry, són mencionats a ‘El missioner’, l’obra que la companyia de teatre La Virgueria té a l’Espai Brossa de Barcelona fins al proper diumenge 5 de febrer. Amb ella, es pregunten si el pop és l’arma definitiva del capitalisme, o si hauríem de ser més crítics amb els productes musicals més mainstream. Patrícila Bargalló i Guillem Gefaell, dos dels protagonistes de la peça, seuen amb nosaltres per parlar de com ha estat el procés creatiu, de les contradiccions que es desprenen d’aquestes preguntes i confessar-nos els seus “plaers culpables”.

I abans que acomiadem el mes de gener, us portem el nostre particular ‘‘top 10’’, en què entre les cançons que més ens han atrapat les darreres setmanes també s’hi ha colat l’esperat nou tema de la Rosalía, ‘LYLM’. En quina posició l’haurem col·locat?

La resta de novetats de la setmana són ben variades: els “looks” de Doja Cat a la setmana de la moda de París, l’últim senzill de Kim Petras i l’anunci, finalment, de la data de publicació del tercer àlbum de Kali Uchis.

I la nota més mística i espiritual ens la posa la Carla, que es troba al Centre LGTBI de Barcelona amb motiu de l’exposició “Encanteris i dissidències”, que s’hi troba exposada fins aquest dimarts, 31 de gener: corre a veure-la!

Escolta el programa aquí: