Augmenten les protestes al carrer de Galileu. Els veïns asseguren que tenen molts arguments per oposar-se al projecte d'ampliació de la residència sacerdotal de les Corts. XAVIER PAGÈS “Volem donar a conèixer això al veïnat: que sàpiguen que es trobaran aquí amb un hotel amb moltíssimes habitacions, amb 90 habitacions pràcticament, amb un hotel sense pàrquing i amb tota la problemàtica que ens pot comportar això.” En aquests terrenys està previst construir un edifici de set plantes que ha d'acollir una residència d’investigadors i doctors. Els veïns, però, temen que acabi funcionant com un hotel. Per poder tirar endavant el projecte va caldre aprovar un Pla Especial Urbanístic. Ara, els veïns demanen a l'Ajuntament que revisi aquest pla. STAND UP “L'Ajuntament explica que la llicència d'obres ja s'està tramitant perquè el projecte s'ajusta a la legalitat. Tot i això, davant l'oposició del veïnat ha iniciat un procés de mediació entre les dues parts.” La primera reunió ha estat aquesta setmana i, tot i que segons els veïns les posicions estan molt allunyades, es tornaran a trobar a l'abril. Per tal de buscar el màxim de suports al barri els veïns també han posat en marxa una pàgina de Facebook i aquest cap de setmana tenen previst donar informació a peu de carrer.

Amb el lema “Hotel no, jardí sí“, escrit en grans pancartes en diversos edificis del carrer de Galileu, els veïns de les Corts denuncien les obres que s’estan fent perquè creuen que afectaran negativament el barri. Hi ha projectada una residència d’investigadors i doctors, però la por que tenen és que acabi funcionant com un hotel.

La nova construcció serà on ara hi ha una zona enjardinada. El projecte ha pogut tirar endavant gràcies a l’aprovació d’un pla especial urbanístic que es va aprovar l’any passat i contra el qual els veïns han presentat un recurs d’al·legacions perquè es revisi. L’Ajuntament, però, assegura que la llicència d’obres ja s’està tramitant, ja que tant el projecte com l’aprovació del pla s’han fet seguint la normativa. Tot i això, arran de l’oposició del veïnat ha iniciat un procés de mediació entre les dues parts.

La primera reunió d’aquest procés ha estat aquesta setmana i, tot i que segons els veïns les posicions estan molt allunyades, es tornaran a trobar a l’abril. Per tal de buscar el màxim de suports al barri els veïns també han posat en marxa una pàgina de Facebook i aquest cap de setmana tenen previst donar informació a peu de carrer.