Les associacions de veïns de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou reclamen la urbanització del darrer tram del passeig marítim en direcció Besòs. Es tracta d’aproximadament un quilòmetre entre el pavelló de la Mar Bella i el Fòrum. “Volem un passeig marítim que sigui igual al que hi ha davant del pavelló de la Mar Bella, del tros aquest de Bac de Roda fins a Josep Pla, que ara mateix està tot ple de cotxes en ple passeig marítim de Barcelona.” És l’única part del litoral de la ciutat que resta per ordenar. Demanen que hi hagi zona verda, espais per a l’ús cívic i un carril bici on ara hi ha un aparcament de cotxes sense regular. Asseguren que les places que es perdrien, necessàries a l’estiu, es podrien ubicar en altres llocs. AMADOR MONLEÓN, AV Front Marítim “Hi ha una zona que utilitzava el dipòsit de cotxes que està lliure, fins i tot poden habilitar pàrquing allà.” Fins i tot ja hi ha construïda l’entrada a l’aparcament subterrani a l’altre cantó de la ronda del Litoral. Precisament, una altra de les idees que aporten és que s’instal·lin passeres per a vianants per creuar-la i millorar els accessos a la platja des d’uns barris que, expliquen, han crescut molt en els darrers anys i on s’ubiquen diversos hotels turístics. L’Ajuntament tirarà endavant el projecte si entra al Pla d’Actuació del Districte. El mandat passat, l’ equip de govern anterior, el va descartar per manca de pressupost.

Els representants veïnals no entenen per què no s’ha posat al dia el passeig Marítim en aquesta part de la ciutat, que ha crescut molt en nombre d’habitants els darrers anys i on, a més, proliferen els hotels turístics. També argumenten que la platja és un espai usat per ciutadans d’arreu de Barcelona i, fins i tot, de poblacions properes.

Asseguren que a l’estiu, quan augmenta el nombre de banyistes, s’agreugen els problemes de mobilitat i per això reclamen una ordenació del litoral corresponent als barris de Diagonal Mar i el Front Marítim amb zones verdes i una regulació del trànsit de vianants i de ciclistes.

L’equip de govern anterior va descartar executar el projecte d’urbanització d’aquest tram del passeig Marítim, entre els carrers de Bac de Roda i Josep Pla, per manca de pressupost. Ara les associacions de veïns de la zona esperen que la proposta arribi a l’Ajuntament pels canals de participació ciutadana que ha establert a l’hora de prioritzar les inversions dels propers anys.