Aquesta és l'única que en queda d'un conjunt de quatre torres modernistes que fins fa un parell de setmanes hi havia al carrer de Bertran, al Putxet. Les altres han estat enderrocades. FREDERIC TORALLAS, veí del Putxet "Era un carrer ben tranquil i estava pràcticament ple de torres perquè en aquella època la gent de Barcelona venia a estiuejar aquí." ALEXANDRA GALIMANY, veïna del Putxet "Les estan tirant totes avall per construir blocs de pisos immensos que no tenen cap essència, és espantós, jo estic horroritzada, no paro de queixar-me tot el dia. Sempre que passo per aquí davant se'm trenca el cor." La propietària d'aquesta torre, un dels últims testimonis del que era el carrer de Bertran, no l'ha volgut vendre tot i que també ha rebut ofertes. MONTSERRAT SOLÉ, filla de la propietària "Ens sentim... bé, doncs mira, que ja veurem fins quan podrem aguantar, perquè viure entre dos parets no sé com serà de desagradable." Les torres estaven incloses al catàleg de patrimoni arquitectònic de la ciutat però amb un nivell de protecció molt baix que només obliga a deixar-ne constància documental per al record, amb fotografies i un estudi històric de l'edifici. PAU PEÑAGA, veí del Putxet "Ho haurien de prohibir això, no hauria d'estar permès, perquè aquestes torres són una personalitat de la ciutat i tenen una identitat i, en canvi, aquests edificis que fan són tots iguals, com els del Núñez i Navarro, que no té cap diferència l'un de l'altre." PERE BALSELLS, veí del Putxet "Sap greu perquè eren modernistes i estaven bé, no pas aquesta uniformitat de pisos. És una llàstima." En els últims tres anys s'han enderrocat set torres en aquest mateix carrer. En la majoria dels casos s'han substituït per pisos de luxe. Alguns veïns denuncien una "elitització" del barri. PERE COWLEY, veí del Putxet "Això fa que cada cop més els preus dels pisos es vegin encarint. Jo, per exemple, no puc viure al barri on viuen els meus pares. Ni jo ni molts dels meus amics que van créixer aquí al barri, tots han anat a viure a Gràcia o al Clot o a la Sagrada Família." També critiquen que aquests canvis urbanístics generen la pèrdua de la vida veïnal, fins a convertir el Putxet en un barri residencial.

Els veïns del carrer de Bertran, al Putxet, denuncien que en els darrers dies s’han enderrocat tres torres modernistes, testimoni de quan el barri era zona d’estiueig per als barcelonins. Els veïns asseguren que en pocs anys han desaparegut set torres modernistes al mateix carrer i han estat substituïdes per blocs de pisos.

Al carrer de Bertran abundaven les cases modernistes amb jardins que li donaven un caràcter especial a la via. Molts dels veïns que hi viuen encara ho recorden. Però en els últims anys aquestes torres s’han enderrocat per construir-hi blocs de pisos, alguns d’alt nivell. Alguns veïns consideren que aquests canvis urbanístics han causat un encariment de l’habitatge que impedeix que els joves hi continuïn vivint.