L'Ajuntament s'ha compromès a retornar la parada d'origen i final de l'autobús 34 al carrer de Costa i Cuixart. L'acord arriba després de les queixes dels veïns de la plaça del Virrei Amat, que afirmaven que al seu carrer hi havia massa poc espai per ubicar-hi tantes parades. Per aquest tram de la plaça hi circulen un total de vuit línies d'autobús. A més de les dues parades d'origen i final del 34 i el 132, dos autobusos de la xarxa ortogonal comparteixen una tercera parada. JOAQUIM FORNS, AV Vilapicina i la Torre Llobeta "Situar en una via ràpida dues terminals de dues línies de bus fa forçosament que en estar aturats, en espera, els altres busos han de funcionar pel segon i, a vegades, pel tercer carril. Sembla que siguin tres carrils bus, amb els inconvenients que provoca. A vegades han de parar en doble filera, si vénen amb disminuïts no poden obren obrir rampa." Fa mesos que els veïns denuncien els problemes de mobilitat i seguretat a la zona. Per posar fi al col·lapse demanaven que es fessin servir les dues parades properes, situades al carrer de Costa i Cuxart, que van ser anul·lades. PAQUITA NAVARRO, veïna de Vilapicina i la Torre Llobeta "La vía está colapsada, es insegura, intransitable, los peatones están en peligro. Son las lineas ortogonales de largo recorrido, autobuses articulados que ocupan mucho sitio y que realmente cuando coinciden los dos ocupan toda la acera tapando Joan Alcover." Responsables tècnics de l'Ajuntament i de mobilitat es tornaran a reunir en breu amb l'associació de veïns del barri per decidir si l'estació terminal del Bus del Barri 132 es queda a la plaça del Virrei Amat.

En el tram de la plaça del Virrei Amat hi paren quatre autobusos, dos d’ortogonals (línies H6 i V27) i els altres dos amb origen i final (línies 34 i 132).  Els veïns no veuen amb bons ulls que a les estacions terminals de les línies 34 i del Bus del Barri 132 s’hi acumulin fins a tres autobusos. Això impedeix l’aturada correcta dels autobusos articulats de les línies  H6 i V27, que molt cops han d’aturar-se, tallen la sortida del carrer de Joan Alcover o trepitgen el pas de vianants. En molts casos, els autobusos han de parar en el segon carril i no poden baixar la rampa.

La majoria dels vehicles de les altres línies que circulen per la via han de fer-ho pel segon o tercer carrils, cosa que genera problemes de mobilitat als conductors dels vehicles privats. Per tot això, els veïns demanen des de fa temps a l’Ajuntament que es facin servir les parades situades al carrer de Costa i Cuxart, que han estat anul·lades. A la darrera audiència pública, els veïns van demanar solucions a aquest problema que mantenen des del gener. Responsables tècnics de l’Ajuntament i de mobilitat s’han reunit aquests dies amb l’associació de veïns del barri per reordenar les parades.