ESPERANÇA BORRULL, portaveu de la comunitat de veïns del 2, 4, 6, 8 i 10 del carrer de Mossèn Batlle “Estem, com diu a les pancartes, menyspreats per l’Ajuntament de Gràcia, menystinguts, decebuts.” D’aquesta manera se senten els veïns dels pisos del carrer de Mossèn Batlle, que viuen a tocar dels Jardins de Menéndez y Pelayo, on des de fa dos anys es treballa per construir un pàrquing. El problema, segons asseguren, és la manca de comunicació per part del districte sobre l’evolució de les obres. ESPERANÇA BORRULL, portaveu de la comunitat de veïns del 2, 4, 6, 8 i 10 del carrer de Mossèn Batlle “Demanem i reclamem una comissió de seguiment ja, demanem saber l’estat de les obres, demanem saber el pressupost d’aquestes obres i que el polític exerceixi de polític, s’assegui amb nosaltres.” Una de les principals incògnites dels veïns és si la zona verda que anirà sobre l’aparcament es podrà tancar a la nit, tal com havien quedat amb el govern anterior. ESPERANÇA BORRULL, portaveu de la comunitat de veïns del 2, 4, 6, 8 i 10 del carrer de Mossèn Batlle “El tema del tancament, aquest govern diu que és una línia vermella sense escoltar quins són els espais i quines característiques tenen els espais. Amb els 30 anys de viure aquí hem vist evolucionar l’ocupació d’espais de manera que es fa sense responsabilitat, sense civisme, temes drogues, temes ‘botellons’ o temes de concentracions nocturnes.” La comunitat veïnal de Mossèn Batlle ha entregat signatures al districte a favor del tancament d’aquest espai a la nit. El consistori, per la seva banda, va fer una enquesta no vinculant sobre el tema a veïns i entitats. Però de moment, no ha comunicat els resultats als veïns.

Esperança Borrull és la portaveu de la comunitat de veïns dels números 2, 4, 6, 8 i 10 del carrer de Mossèn Batlle, que viuen a tocar dels Jardins de Menéndez y Pelayo. Des de fa dos anys l’espai està en obres per fer-hi un pàrquing i en la fase final hi tornaran a fer la zona enjardinada.

L’Esperança ha volgut transmetre com se sent tota la comunitat veïnal, que ja ha omplert l’edifici de pancartes per expressar el seu malestar: “Estem, com diu a les pancartes, menyspreats per l’Ajuntament de Gràcia, menystinguts, decebuts.” Segons explica la portaveu de la comunitat, aquest sentiment ve donat per la manca de comunicació del districte amb els veïns durant aquest procés. Asseguren que la comissió de seguiment que els permetia estar informats de les obres i fer aportacions fa mesos que no es reuneix. També reclamen una reunió amb el regidor del districte de Gràcia, que tenen demanada des de l’inici del seu mandat i no arriba mai.

A més, hi ha un tema que els preocupa en especial, tal com es pot veure amb pancartes com “Volem jardins pactats” o “Volem jardins tancats”. Els veïns expliquem que havien arribat a un acord amb l’antic govern per tancar els futurs jardins durant la nit, una qüestió que ara no està clara. Segons Esperança Borrull, “el tema del tancament, aquest govern diu que és una línia vermella sense escoltar quins són els espais i quines característiques tenen els espais”.

Afirmen que després de 30 anys vivint al bloc de pisos que toca amb els jardins, han vist com l’espai passava a ser utilitzat sense civisme, amb problemes de “botellón” i soroll a les nits. Per això en demanen aquest tancament durant ‘’horari nocturn, tal com es fa en altres parcs de la ciutat. Per donar força a la seva petició, han entregat al districte un recull de signatures dels 60 habitatges afectats.

Per la seva banda, el districte va fer una enquesta no vinculant per saber l’opinió sobre aquest tema per part de tots els veïns, entitats i possibles usuaris. Però els resultats de la pregunta sobre el tancament o no de la futura zona verda no s’han fet públics i els veïns segueixen sense saber quina serà la decisió del consistori.