L’antic edifici de Henkel Ibérica serà un hotel de luxe i un bloc d’habitatges. Els treballs d’enderrocament han començat, després de negociar amb els veïns i que la promotora de les obres atengués algunes de les seves demandes. JOAN ITXASO, AV Sagrada Família "Podem supervisar totes les obres amb el nostre arquitecte i un tema molt important també és que la promotora cedirà a l’Ajuntament un local per a equipaments de 200 m2." En un futur, els veïns obriran un procés participatiu per decidir-ne l’ús. De moment seguiran pendents de la construcció. Han aconseguit que s’aixequi un acta notarial sobre l’estat actual de les finques dels costats. PACO GONZÁLEZ, veí afectat "Para ver el estado en que está cada una de las casas por si posteriormente surge alguna grieta o algún desperfecto a causa de la obra, esto lo tenemos como garantía de futuro por si hay que pleitear contra lapromotora por la obra." També han aconseguit limitar els horaris de les dues piscines que han d’anar a les terrasses de l’hotel i del bloc d’habitatges. Estan satisfets de l’acord obtingut, tot i que no han evitat la construcció d’un gran hotel. FERRAN TARGA, veí afectat "I si ens posen cases de records, de souvenirs i tot com està a la Sagrada Família, això serà un problema afegit al barri." Els veïns temen que amb la proximitat de la basílica, les infraestructures turístiques creixin en aquest extrem de Gràcia i s’incrementi la presència de visitants.

Tot i que els veïns no han pogut evitar que engeguin les obres que convertiran l’antiga fàbrica de la Henkel en un hotel, sí que han arribat a un acord amb la promotora. Així, han pactat la cessió d’un local i limitar l’horari de la futura piscina de l’establiment per reduir les molèsties als veïns.

Tot i que no s’ha aconseguit evitar la construcció de l’hotel, els veïns de l’antiga fàbrica Henkel han arribat a un acord que els garanteix la seguretat dels habitatges i minimitza algunes de les molèsties que podrà causar l’activitat del nou establiment. Per exemple, les piscines dels terrats tindran limitat l’horari de 9 h a 21 h. A més, en la del bloc d’habitatges les condicions quedaran recollides en els estatuts de la comunitat i, en el cas que hi hagués una normativa municipal més restrictiva, s’hi hauria d’acollir. També han aconseguit un local de 200 m² per al barri, l’ús del qual decidiran a partir d’una consulta.

Els veïns de les finques del costat de l’antic edifici de la Henkel Ibérica es van oposar des del primer moment al projecte d’hotel de luxe. Tot i pertànyer administrativament al districte de Gràcia, de seguida van trobar el suport de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, barri amb el qual fan frontera i de què senten que també en formen part.

En el seu moment ja van aconseguir presentar al·legacions, que van ser recollides en la llicència i que van haver d’aplicar. Però les obres no podien començar perquè els veïns mantenien interposat un recurs des de feia mesos.