La plaça es troba a prop de l’Escola Antaviana i de l’Escola Bressol Pla de Fornells i en els darrers dos anys ha acollit la carpa provisional que albergava el bar i les classes de circ de l’Ateneu Popular 9 Barris. Ara que l’Ateneu ha tornat al seu espai propi, l’Ajuntament vol recuperar una font ornamental que hi existia prèviament. Els veïns s’oposen a aquesta acció, ja que recorden sempre aquest espai, amb la font i un petit llac, sempre brut i ple de mosquits. Reclamen que la plaça es quedi tal com està ara amb una esplanada de ciment i que serveixi per acollir activitats de les entitats del barri.

Els veïns denuncien que l’Ajuntament no els ha informat de l’inici de les obres ni ha atès les seves demandes. Diuen que les raons de l’Ajuntament per mantenir el projecte de la font són econòmiques, ja que amb uns fons europeus FEDER van millorar els sortidors del petit llac i, si l’Ajuntament no vol perdre els diners destinats a Barcelona, ha de deixar exactament la plaça com estava.

Les entitats que reivindiquen que la plaça continuï sense font són l’AMPA Antaviana, l’Ateneu Popular 9 Barris, l’Associació Mediambiental Grodema, l’Associació Titellaire, l’HAMPA de l’Escola de Circ, l’Associació de Veïns i Veïnes de Roquetes, l’Escola Antaviana i l’Escola Bressol Pla de Fornells.