La manifestació d’aquest diumenge al migdia ha fet que la policia acordonés els voltants del Banc Expropiat. Els passejants no podien passar per carrers com la travessera de Gràcia. Però què passa amb les persones que hi viuen? Segons alguns veïns, la policia els deixava passar i fins i tot els acompanyava si el seu habitatge estava dins del cordó. Alguns, se senten segurs i entenen que hi hagi mossos d’esquadra controlant la zona.

Però d’altres, en canvi, consideren que el dispositiu és excessiu i innecessari. L’helicòpter ha tornat a sobrevolar el barri des de mitja tarda. Els vehicles no podien circular pels carrers propers al Banc Expropiat i fins i tot els passejants havien de fer mitja volta davant dels agents fent guàrdia.

Un dels punts més calents del conflicte ha estat la plaça de la Revolució del Setembre de 1868. I alguns dels que han notat més l’ambient enrarit han estat els comerciants. Sense anar més lluny, cap dels establiments de restauració no hi ha col·locat el mobiliari de les terrasses. Alguns asseguren que no els ha afectat els ingressos; entre aquests, la gelateria Italiana, on la davallada de turistes ha estat compensada per l’increment de manifestants que hi han consumit.

Res a veure amb la situació que relaten en establiments propers, com la pizzeria Alabina situada al carrer de Verdi. El seu propietari assegura que s’han cancel·lat la majoria de reserves del cap de setmana i que han perdut ingressos: “En una setmana ens hem arruïnat, hem perdut molts diners, ha baixat un 80 % el volum de feina”, explica el gerent del restaurant.

Un exemple de com conviuen els graciencs amb el conflicte és la imatge d’aquest diumenge durant la concentració de la tarda. Una veïna s’ha encarat amb el grup de manifestants que estaven asseguts al terra, just al davant dels Mossos d’Esquadra, i els ha expressat el seu desacord amb la situació que viu el barri.