Fa cinc mesos d’aquesta imatge. Els veïns de l’antiga seu de Henkel retiraven les pancartes contra la construcció d’un hotel de 182 habitacions. Aquest equipament havia quedat afectat per la moratòria sobre allotjaments turístics. Ara, però, el projecte de l’hotel tira endavant per silenci administratiu. PACO GONZÁLEZ, veí del carrer de Còrsega “Ha sido un golpe bajo el que hemos recibido los vecinos, porqué teníamos la confianza que con este año de moratoria las cosas se pudieran hacer de una forma mucho más tranquila, mucho más estudiada y ahora nos encontramos otra vez con el peligro en las puertas y estamos bastante intranquilos.” Els veïns dels edificis adjacents tornen a estar en alerta. Aquestes finques tenen un problema d’estructura i demanen a l’Ajuntament que sigui més estricte amb la normativa per construir l’hotel. PACO GONZÁLEZ, veí del carrer de Còrsega “Cuando se es laxo en temas de seguridad como lo es en este caso, el problema es que pueden haber consecuencias de gente que le pueda caer el edificio encima y eso es lo que nos tememos.” FERRAN TARGA, veí del carrer de Sicília “L’enderroc és una ximpleria quan hi ha una façana que està perfecte i podrien edificar a la banda de dins i respectar el pati que està fet.” De moment, els veïns estan en espera d’una reunió amb l’Ajuntament. Demanaran una revisió de la llicència i fer un projecte més restrictiu i segur per a l’entorn.

Els veïns dels edificis adjacents al futur hotel, situat al carrer de Còrsega, número 480, s’han posat en alerta. D’una banda, temen per la seguretat dels seus habitatges, ja que tenen problemes estructurals, i pensen que aquesta obra els pot malmetre. D’altra banda, aquest hotel s’ubicarà al límit del districte de Gràcia, a tocar d’altres i molt a prop de la Sagrada Família. Per això, el veïnat creu que més allotjaments turístics poden modificar l’entorn.

Amb el procés de construcció de l’hotel obert una altra vegada, els veïns demanen a l’Administració que revisi la llicència i es faci un projecte més restrictiu i més segur que no afecti les finques tant del carrer de Còrsega com de Sicília.