El pastís és dolç però el regust és amarg perquè el número 10 evidencia els anys de retard del projecte que havia de convertir les antigues casernes militars en equipaments i zones verdes. I és que des de 2005 només s'han construït tres dels 12 equipaments que hi havia previstos. Aquesta comissaria es va inaugurar el novembre de 2006. L'escola Eulàlia Bota es va estrenar el curs 2008-2009 i aquest complex sociosanitari, el 2014. Una escola bressol i una residència per a gent gran són des de llavors les prioritats. SANTI SERRA, president de l'AV Sant Andreu de Palomar "L'escola bressol perquè ve molta gent jove. S'estan fent habitatges i la mainada ha de tenir aquest servei. I després la gent gran. És un barri on hi ha molta gent gran que no pot estar sola, que són matrimonis que necessiten les seves atencions." L'escola bressol podria començar a construir-se ja l'any vinent en aquest solar que limita amb el sociosanitari. S'ubicarà als baixos d'un edifici de 100 habitatges que ha de servir per reallotjar els veïns afectats pel projecte. També s'iniciaran les obres d'un bloc de 160 pisos socials que tindrà a sota un casal per a joves. L'Ajuntament també pensa fer una zona verda central. LAIA ORTIZ, regidora de drets socials i regidora adscrita de Sant Andreu "Ja hem començat a treballar el projecte d'urbanització de la plaça de les Casernes que també és el que ha de donar vida i ha de guanyar espai públic per al conjunt de veïns i veïnes. És a dir, estem avançant però malauradament encara no es pot veure perquè una obra triga el seu temps." Malgrat que el projecte de Casernes s'ha desencallat, els veïns no obliden que encara falten més d'un miler d'habitatges protegits i altres equipaments com apartaments per a gent gran i un alberg per a joves.

L’aprovació definitiva del planejament de les casernes de Sant Andreu va ser l’1 de juny de 2006. Aquest preveia la construcció d’habitatge protegit i una dotzena d’equipaments en quatre anys. De moment, però, només se n’han fet tres. El primer va ser la comissaria dels Mossos d’Esquadra el 2006; dos anys després, l’Escola Eulàlia Bota, i, finalment, el juny de 2014 es va inaugurar el CAP Casernes integrat en el Centre de Salut Isabel Roig.

Segons el projecte resten pendents una escola bressol, una residència per a gent gran, un poliesportiu, un centre cívic, un alberg per a joves, a més d’altres equipaments pendents de definir. També s’hi ha d’edificar un miler d’habitatges protegits i zona verda en els 100.000 metres quadrats de terreny de casernes.

Malgrat que alguns solars s’han cedit per a usos temporals, les associacions de veïns de Sant Andreu creuen que s’ha de parlar d’usos definitius. Per aquestes és prioritària la construcció de l’escola bressol, la residència per a gent gran, els habitatges protegits i la zona verda. Segons Santi Serra, president de l’Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar, és molt urgent que es faci la residència per a gent gran perquè al barri hi viu molta gent d’edat avançada. Mentre que l’escola bressol està previst que s’edifiqui l’any que ve en un solar del carrer de Fernando de Pessoa, entre el complex sociosanitari i l’Escola Eulàlia Bota. Estarà ubicada a la planta baixa d’un bloc d’habitatges protegit. De moment, però, el curs escolar vinent ja iniciarà l’activitat en barracons.

Segons Laia Ortiz, regidora de Drets Socials i regidora adscrita a Sant Andreu, també està previst que s’iniciï la reurbanització per crear la plaça de les casernes, que permeti guanyar espai públic i donar vida a l’entorn. També l’any que ve la constructora Regesa iniciarà l’edificació de 161 habitatges socials per reallotjar els afectats del projecte, als baixos dels quals hi anirà un casal per a joves. Segons Ortiz, s’està treballant molt i s’ha de posar ritme a aquest projecte.