És l’entrada al Parc Güell per l’avinguda del Coll del Portell. Hi ha cotxes aparcats a banda i banda que dificulten el trànsit dels veïns. De fet, una de les voreres està totalment ocupada. MEL ESPINÀS, presidenta de l’AV Vila de Gràcia i la Salut amb gossets “És un tram que tots els cotxes estacionen aquí i no podem pràcticament, el vianant no pot caminar amb seguretat.” Els veïns de la zona han començat una recollida de signatures. Demanen que es posi ordre pel que fa a l’aparcament al barri. Asseguren que hi ha pocs espais d’estacionament i que els utilitzen cotxes que vénen d’altres barris. La solució creuen que seria ampliar la zona verda per als residents. MEL ESPINÀS, presidenta de l’AV Vila de Gràcia i la Salut amb gossets “Els mateixos veïns que viuen aquí i que tenen el seu propi vehicle s’han de desplaçar a altres barris, perquè aquest està totalment saturat.” NATALIA CANTÓN, veïna de la Salut “És molt just, o sigui, els llocs que hi ha per aparcar, tots els carrers són molt estrets, tu no pots posar 50 cotxes alhora, perquè és impossible passar per un vianant, és impossible.” Aquesta és una zona d’orografia complicada i amb un únic bus de barri, per això els veïns expliquen que el cotxe és en molts casos indispensable. Al marge de demanar millores pel que fa a la mobilitat, també creuen que s’hauria de senyalitzar millor quina és la velocitat de circulació permesa i també la ubicació del Parc Güell. Afegeixen que el barri requereix més neteja de la zona boscosa i un millor control de les erugues.

L’aparcament és un problema al barri de la Salut. Els veïns es queixen del poc espai que hi ha per estacionar el cotxe i de l’incivisme a l’hora d’aparcar. Hi ha voreres completament envaïdes per vehicles que no permeten el pas dels vianants. Però aquest no és l’únic problema, els veïns asseguren que és una zona oblidada pel que fa a la neteja o a la senyalització.

A l’avinguda del Coll del Portell, a l’entrada del Parc Güell, hi ha cotxes aparcats a banda i banda i una de les voreres està completament ocupada. Els veïns asseguren que aquesta situació dificulta la circulació dels vianants. Molts d’aquests cotxes, expliquen, no són del barri, sinó persones d’altres zones de la ciutat que vénen fins aquí a buscar aparcament. Però el problema és que els veïns de la Salut no troben aparcament, com explica Mel Espinàs, presidenta de l’Associació de Veïns de la Vila de Gràcia i la Salut, i s’han de desplaçar a altres barris perquè aquesta zona està saturada.

Pels veïns la solució seria ampliar la zona verda per als residents i posar en una de les voreres de l’avinguda del Coll del Portell pilons per evitar l’estacionament. De moment, han començat una recollida de signatures per presentar al districte de Gràcia. Tot i això, ja han presentat instàncies per altres temes que també els preocupen com la senyalització de la ubicació del Parc Güell o de la velocitat de circulació permesa. També de la neteja d’excrements de la zona boscosa que envolta aquest tram i millorar el control de les erugues. Un altre front obert són les places d’aparcament per a discapacitats, que ja han demanat que s’ubiquin.