Aquests terres i sostres són els originals de la fàbrica de tintatge de sedes que es va construir el 1905. Durant molt de temps van estar ocults i ara els seus nous ocupants, Utopia 126, els han volgut recuperar. QUIQUE CAMÍN, Utopia 126 "Quan vam veure només les finestres del carrer i la porta vam dir això, és un altre tema, aquesta façana modernista preciosa ja ens va captivar. Quan vam entrar tot estava ple de coses, però vam poder accedir a la teulada i a través de les finestretes vam poder veure una mica com era l'estructura metàl·lica que hi havia, llavors vam dir, ens aventurem. Nosaltres el que diem és que hem fet un striptease de la fàbrica. Nosaltres vam decidir eliminar tot el fals sostre, reparar les coses que hi havia a la teulada, i a les altres ales doncs també, ho hem tret tot i hem deixat l'estructura original de la fàbrica." Utopia 126 és el projecte personal dels productors Quique Camín i Òscar Vallés. Després de 30 anys a l'empresa Ovídeo van decidir començar pel seu compte una nova iniciativa, en la qual combinen la seva feina com a productors audiovisuals amb un espai que doni cabuda a iniciatives culturals. QUIQUE CAMÍN, Utopia 126 "Uns espais que poguéssim cedir a gent que tinguin uns projectes interessants i que necessitin n projecte per desenvolupar-se, o per mostrar-lo, per projectar, per fer el que sigui. No és un coworking en el sentit de gent que vingui i s'instal·li a fer coses, sinó projectes que necessiten un temps per desenvolupar-se o per provar-se, que tinguin un espai on poder-ho fer." Abans de trobar aquesta fàbrica ja tenien clar que seria l'espai el que acabaria definint el tipus de projecte. QUIQUE CAMÍN, Utopia 126 "Clar, això ha sigut un regal. Trobar aquest espai i tenir la possibilitat de trobar aquesta sala que és independent de l'altra sala, que és independent de l'altre espai. Això ens ha donat la possibilitat d'intentar visualitzar una mica la idea que les diferents activitats es puguin desenvolupar en diferents llocs." Es van instal·lar al febrer i van estrenar les activitats amb Monkey Town 5, una instal·lació de videoart i gastronomia, que es va fer durant dos mesos a la sala gran. Entre els seu projectes futurs destaquen un mercat de fotografia i programar cinema a l'aire lliure a la terrassa de la fàbrica

Des del febrer d’aquest any, una antiga fàbrica modernista és la seu d’Utopia 126. Es tracta d’un espai destinat a la producció i postproducció de projectes audiovisuals, però en el qual també tenen cabuda diverses iniciatives culturals.

El 1905 Cebrià Pagès i Lluís Companys van comprar uns terrenys al carrer de Cristóbal de Moura per construir una fàbrica destinada a l’estampació i tintatge de sedes, la Societat Mercantil Pagès i Capra. El conjunt fabril d’estil modernista va ser projectat per Juli M. Fossas, i es va anar ampliant durant les primeres dècades del segle XX, i després d’acabar la Guerra Civil. A la dècada dels 80 el conjunt va ser ocupat en part per l’empresa d’accessoris per a l’automòbil Yorka. Posteriorment, l’any 1997, la fàbrica va ser la seu de la Fundació Formació i Treball, que va compartir les dependències amb Càritas.