Bicious és una botiga de reparació, restauració i venda de bicicletes i accessoris. Van obrir fa un any i va ser un dels primers establiments a instal·lar-se al carrer de la Lluna. FERRAN CASADEMONT, propietari Bicious "És un barri que dóna moltes facilitats, en un moment donat s'havia degradat una miqueta massa potser, i això que sembla un inconvenient en el fons ens està donant ajudes als que estem començant i estem obrint nous locals." Des de fa dos mesos comparteix local amb aquesta cafeteria. Un servei afegit per als clients i una manera de compartir sinergies. MARCOS BARTOLOMÉ, café Satan "El cliente que viene a reparar una bici mientras tanto puede venir, relajarse y tomarse un café y al revés. El que viene a tomar un café puede darse cuenta de que es un taller de bicis, que podemos traer la bici aquí o incluso comprar bicis o complementos. Funciona bastante bien." Els clients d'aquests establiments busquen un producte molt especialitzat i no els importa desplaçar-se allà on es trobi. Per això han triat aquests locals que no formen part del circuit de botigues del centre, tot i estar molt a prop. Caninetto, una sastreria per a mascotes, s'hi va instal·lar al juny. ARITZ ARAMENDI, copropietari Caninetto "Pues porque está en el centro de todo, y hay mucho movimiento. Luego también los precios, que no es lo mismo que estar en otras zonas, y entonces da lugar a que crezcan varios negocios bastante emergentes." La majoria d'aquests locals eren antics magatzems que estaven buits des de fa molts anys. Són cèntrics i tenen un preu assequible, que és el que busquen la majoria dels joves que s'hi han instal·lat. Lantoki ho va fer al setembre. SANDRA LIBERAL, Lantoki "Hay que renovarse, y la gente está demostrando que tiene ganas de reinventarse y de hacer lo que quiere y de buscarse las castañas donde pueda y estan saliendo cosas muy interesantes." Tots destaquen també el dinamisme del barri com una altra de les claus per haver-lo triat, així com la barreja de cultures, la centralitat i la joventut del Raval.

En els darrers mesos han obert al Raval, a l’entorn del MACBA i del Centre de Cultura Contemporània, diverses botigues i tallers singulars. Establiments amb una oferta original i diferent, regentats per joves que han trobat en aquest barri el lloc on desenvolupar els seus projectes.

Des de fa uns mesos cada vegada hi ha més persianes aixecades al barri del Raval, sobretot en carrers propers a la zona del MACBA i del CCCB.  És una zona que no havia estat tradicionalment comercial, com els carrers de la Lluna o del Lleó. Els baixos es feien servir com a magatzems, i alguns estaven sense ús des de fa molts anys. Uns lloguers assequibles i gent jove amb ganes de tirar endavant projectes diferents han fet possible el reneixament comercial d’aquesta zona del Raval Nord.