Aquestes il·lustracions en vidrieres de galeries d’art, escoles de disseny, universitats o espais de cotreball del Poblenou són efímeres. Estan fetes amb materials especials i han estat concebudes perquè tinguin, només, cinc dies de vida. ALBERT MARTÍNEZ, Poblenou Urban District “L’objectiu és donar visibilitat a artistes plàstics en espais no convencionals, que no són una decoració de l’espai, sinó que és una forma de donar visibilitat a aquest artista perquè faci aquesta il·lustració.” N’hi ha un total de 14 i les han fet els 17 artistes seleccionats entre els pràcticament 50 que es van presentar per participar en la Widows Art Circuit, la primera edició d’un concurs que s’ha emmarcat en l’Open Night del Poblenou, la nit de portes obertes dels espais culturals del barri que es va celebrar divendres passat. MARINA SALAZAR, artista participant “Hacen falta muchas más cosas de estas. Tenemos que exponer el arte en las calles y, a ser posible, hacerlo más seguido y más.” Els organitzadors són una plataforma que treballa per potenciar l’activitat artística de la zona i en vista de l’èxit preveuen repetir l’any vinent. També expliquen que és possible que molts dels treballs estiguin durant més temps del que s’havia pactat en un primer moment, sempre que tant l’espai on s’ubiquen com l’artista arribin a un acord.

14 vidrieres de galeries d’art, escoles de disseny, universitats o espais de cotreball de diversos punts del Poblenou presenten aquests dies una imatge diferent. 17 artistes hi han pintat una il·lustració en el marc del concurs Windows Art Circuit, que s’estrena enguany. És una de les activitats noves de l’edició de l’Open Night del Poblenou d’aquest 2016.

Els il·lustradors, n’hi ha de novells i d’altres més consolidats, han hagut de fer la seva obra en només quatre hores i han utilitzat materials especials perquè poguessin ser retirades còmodament. En una primera instància les il·lustracions només havien d’existir durant cinc dies però des de Poblenou Urban District, l’associació que organitza el certamen, expliquen que molts espais han contactat amb els artistes per si els sembla correcte que l’obra tingui més temps de vida.