Les cases del carters de la Trinitat Nova són un exemple de les promocions que diverses cooperatives de gremis van impulsar ara fa un segle, per combatre el dèficit d'habitatge de la ciutat. El gremi dels carters va triar la Trinitat Nova dels anys 20, aleshores pràcticament sense edificar. El projecte, però, va fracassar i només es va construir una filera de cases ben conservades. JOSEP MARIA BABÍ, Arxiu Històric Roquetes - Nou Barris "Aquesta estava constituïda per un nombre indeterminat de cases, però l'empresa va fer fallida. Primer, perquè la distància amb el centre de la ciutat era molt gran i no hi havia transport i, d'altra banda, l'empresa va fer fallida econòmica. Tot i això, es van construir cinc cases i aquestes han arribat als nostres dies molt ben conservades." Les cases dels carters segueixen patrons similars: teulada a dues aigües, dues plantes i golfes. Una és igual a l'anomenat Xalet de la Trinitat Nova, la casa mostra d'un altre projecte urbanístic proper. Però no és l'única anècdota. JOSEP MARIA BABÍ, Arxiu Històric Roquetes - Nou Barris "En una d'aquestes cases hi va haver la primera farmàcia del barri i, anteriorment, havia estat un hostal que es deia Hospedería Galicia." Ja no queda cap de les famílies originàries, però les cases continuen sent conegudes com les dels carters. El mateix nom que va batejar l'actual carrer de Palamós fins als anys 60, com es pot comprovar a les guies antigues.

La llei de les cases barates de 1911 va donar lloc a moltes iniciatives públiques i privades de construcció d’habitatge a Barcelona, en un moment en què la població creixia i mancaven pisos. Els gremis professionals, associats en cooperatives, van impulsar molts projectes edificatius a zones com Nou Barris, encara amb molts camps de cultiu i sense habitar. Un d’aquests casos va ser el de la cooperativa dels carters, que van adquirir terrenys a la Trinitat Nova dels anys 20 per construir-hi una sèrie de cases de dues plantes i golfes, amb tocs d’estil modernista.

D’aquell projecte n’han quedat cinc cases, les úniques que es van edificar abans que la ubicació i els problemes econòmics enfonsessin la promoció. Es troben al carrer de Palamós i, tot i que han canviat de propietaris, els nous veïns han respectat l’essència dels habitatges i els han conservat tal com eren.