Aquest matí, a ‘El matí de Barcelona’ hem tornat a prendre en directe  la temperatura superficial de l’aigua del mar de forma “casolana”. La mesura l’hem realitzada l’extrem de l’espigó de la Mar Bella. La sonda de temperatura, enfonsada aproximadament a un metre de profunditat, ha registrat un valor de 24,7 ºC. Una temperatura tan sols una dècima inferior a la que vam anotar ara fa 10 dies en el mateix punt.

Aquells qui vulguin continuar gaudint de les platges de la ciutat tenen encara uns quants dies de marge per fer-ho, tot i arribar ja al mes d’octubre aquest cap de setmana. Les condicions per al bany seran òptimes aquest divendres gràcies a l’ambient assolellat de bona part de la jornada i a les temperatures més pròpies de principis de setembre que no pas del darrer dia del mes. L’estat de la mar continuarà sent bo aquesta tarda, s’espera marejol, tot i que el vent de garbí guanyarà força amb el pas de les hores.

 

Dissabte caldrà estar una mica més pendents del color de les banderes a causa del vent de garbí, que bufarà moderat en alguns trams del litoral barceloní i que podria implicar algunes àrees de maror. El sol es tornarà a deixar veure durant el matí, tot i que en alguns moments es mostrarà més apagat a causa del pas de capes de núvols prims. Al vespre arribarà un petit canvi de temps que podria implicar alguna gotellada o xàfec breu a darrera hora de la jornada a Barcelona.

El risc de ruixats minvarà de matinada i donarà pas a un diumenge novament estable i amb més estones de sol. La bonança s’allargarà encara uns quants dies més gràcies a l’estiuet de Sant Miquel, que es mantindrà entre nosaltres durant la primera setmana d’octubre.