Gràcia es queda una mica més òrfena de comerços històrics amb el tancament de la botiga de queviures Germans Heredia, oberta des de 1970 en una de les cantonades més transitades del barri (Torrent de l’Olla – travessera). Els amos de l’establiment es jubilen i el negoci no passarà a altres mans per voluntat dels nous propietaris.

Es tracta d’una immobiliària francesa que s’ha quedat tota la finca i que vol adaptar l’espai de la botiga per col·locar-hi un ascensor. Aquests darrers dies abans del lliurament de les claus s’ha liquidat tot l’estoc de productes i molts veïns hi han acudit per acomiadar-se.

Aquesta cantonada de Gràcia era ja quasi mítica, com ho era la bata blava del José Heredia, qui després de 45 anys ha optat per penjar-la i abandonar també una barra de marbre que ha estat gairebé casa seva i darrere de la qual sempre despatxava. Aquest taulell, les prestatgeries de fusta i les rajoles ja molt gastades del terra són probablement centenàries, d’un establiment anterior. Ell i el seu germà s’hi van instal·lar a partir de l’any 70, si bé el negoci l’han acabat portant el José i la dona. Tot i que s’hi venia tot tipus d’aliments, abans es dedicaven sobretot als pernils, i en els últims anys, en canvi, al vi i les begudes alcohòliques. La imatges de la botiga plena d’ampolles era molt representativa -darrerament s’hi havien posat filferros per evitar que la gent les furtés- i s’hi conservaven també pots de vidre per a caramels de la casa de torrons Tardà, un reclam que no ha passat desapercebut per a molts clients, que volien quedar-se’ls de record. Més cridaners eren encara les indicacions dels preus, escrits a mà. La gent en valorava el bon tracte i el codonyat, portat expressament de Puente Genil, Còrdova.