En aquests cursos de cuina hi ha molta varietat, i no només de menjar. Hi participen 30 alumnes d'arreu del món. MIREIA SALVADOR coordinadora del curs "Es prioritza la varietat, que no tots siguin nois o noies, que hi hagi varietat de països i també per com som a l'equip ara, busquem gent que estigui en realitats difícils per donar-los un cop de mà i facilitar-los la vida." Els cursos que es fan al Centre Cívic el Sortidor tenen la intenció d'integrar la gent del barri i formar els alumnes com a professionals. Un bon exemple n'és la Liezl, una exalumna que, ara, ajuda en els cursos i que aviat començarà a treballar de cuinera a un hotel. LIEZL JIMENEZ, alumna "Como me gusta la cocina, así me apunto y luego casi todo el año estoy ayudando a Mireia, que es la cocinera, y me abre oportunidades para ser cocinera." Ara alumnes i professors treballen a contra rellotge per preparar 5000 racions de menjar per a la festa Cuina del Món, que se celebra per 12è any consecutiu. BLESSING IGBANOGHOUA, alumna "Estamos preparando platos de diferentes países y yo he preparado un plato de Nigeria y nos lo estamos pasando bomba." MIREIA SALVADOR coordinadora del curs "És una passada. Aprens molt amb les cultures que vénen. És molt enriquidor i molt divertit per a tots." La festa serà aquest cap de setmana a la plaça de les Navas i permetrà tastar especialitats d'Àfrica, Amèrica Central, Amèrica del Sud, Àsia i Europa.

A més, els alumnes presentaran les seves propostes gastronòmiques a la 12a mostra  Cuina del Món, una gran trobada que es fa a la plaça de les Navas el 4 i 5 de juliol,  en què es podran degustar especialitats d’Àfrica, Amèrica Central, el Carib, Amèrica del Sud, Àsia i Europa.