En aquests cursos de cuina hi ha molta varietat, i no només de menjar. Hi participen 30 alumnes d'arreu del món. MIREIA SALVADOR coordinadora del curs "Es prioritza la varietat, que no tots siguin nois o noies, que hi hagi varietat de països i també per com som a l'equip ara, busquem gent que estigui en realitats difícils per donar-los un cop de mà i facilitar-los la vida." Els cursos que es fan al Centre Cívic el Sortidor tenen la intenció d'integrar la gent del barri i formar els alumnes com a professionals. Un bon exemple n'és la Liezl, una exalumna que, ara, ajuda en els cursos i que aviat començarà a treballar de cuinera a un hotel. LIEZL JIMENEZ, alumna "Como me gusta la cocina, así me apunto y luego casi todo el año estoy ayudando a Mireia, que es la cocinera, y me abre oportunidades para ser cocinera." Ara alumnes i professors treballen a contra rellotge per preparar 5000 racions de menjar per a la festa Cuina del Món, que se celebra per 12è any consecutiu. BLESSING IGBANOGHOUA, alumna "Estamos preparando platos de diferentes países y yo he preparado un plato de Nigeria y nos lo estamos pasando bomba." MIREIA SALVADOR coordinadora del curs "És una passada. Aprens molt amb les cultures que vénen. És molt enriquidor i molt divertit per a tots." La festa serà aquest cap de setmana a la plaça de les Navas i permetrà tastar especialitats d'Àfrica, Amèrica Central, Amèrica del Sud, Àsia i Europa.

Des de fa 13 anys, el Centre Cívic el Sortidor organitza cursos de cuina en què es reuneixen alumnes de nacionalitats diferents. Tenen dos objectius principals. D’una banda, integrar els veïns del Poble-sec, a qui s’ensenya a cuinar d’una manera divertida, ja que preparen plats d’arreu del món. De l’altra, aconseguir que, aprofitant aquests coneixements, els alumnes que hi participen pugin sortir de les llistes d’atur.

A més, els alumnes presentaran les seves propostes gastronòmiques a la 12a mostra  Cuina del Món, una gran trobada que es fa a la plaça de les Navas el 4 i 5 de juliol,  en què es podran degustar especialitats d’Àfrica, Amèrica Central, el Carib, Amèrica del Sud, Àsia i Europa.