Són usuaris de diferents entitats i serveis de salut del Raval que participen en el taller Vols aprendre a fer una sabata creativa? Concretament provenen d’entitats que treballen amb persones que tenen algun trastorn mental o alguna addició. Aquest taller està ideat perquè entre els participants creixi la confiança en ells mateixos. CARMEN FUERTES, responsable de la línia de salut comunitària de la Fundació Tot Raval “El taller lo que pretende es potenciar habilidades y capacidades de los participantes que exploren la creatividad, que se relacionen con otras personas y al final, tener un espacio de ocio o de relación en el que las personas puedan conocer a otras personas del barrio.” El taller dura tres jornades i els participants, primer en tasques en grup i després de forma individual, es transformen per unes hores en dissenyadors i sabaters, ja que han de fer una sandàlia creativa. OLGA DIAZ, directora de SAPS Creu Roja “El que ens interessa és el procés, tu te’n vas amb una sandàlia que has fet amb les teves pròpies mans, però has despertat unes capacitats que potser no sabies. Potser, ostres, si pots fer una sabata, qui no em diu que no pugui fer una bossa, un pa, que no puc fer una cosa que jo pensava que no, et dóna un valor i un apoderament.” Les sandàlies que es creïn en aquest taller es podran veure a partir de l‘1 de juny en una exposició al Centre Esportiu Municipal Can Ricart.

Ja fa temps que les entitats d’aquesta zona treballen conjuntament els temes de salut. Es coordinen a través d’una comissió que decideix quines actuacions emprendre en cada cas, atenent els col·lectius sobre els quals es vol incidir.

El taller de sabates creatives va dirigit a usuaris de serveis de salut mental i entitats del barri com Estel Tàpia, Àmbit Prevenció, SAPS Creu Roja, Centre de Dia Ciutat Vella i CAP Raval Nord. Es tracta que a través del treball creatiu descobreixin noves capacitats i agafin més confiança en ells mateixos.

Segons Olga Díaz, directora de SAPS Creu Roja, “el que ens interessa és el procés. Se’n van amb una sandàlia que han fet amb les seves pròpies mans, però han despertat unes capacitats que potser no sabien que tenien. I això dóna un valor i un apoderament”.

Un altre objectiu del projecte és que els participants ampliïn la seva xarxa social. “El taller també pretén que els usuaris es relacionin amb altres persones i que tinguin un espai d’oci i relació en què puguin conèixer altra gent del barri”, explica Carmen Fuertes, responsable de la línia de salut comunitària de la Fundació Tot Raval.

I encara un altre al·licient: les sandàlies que surtin d’aquest taller es podran veure a partir de l’1 de juny en una exposició al Centre Esportiu Municipal Can Ricart.