El Parc de l'Espanya Industrial és un punt de referència de l'”streetball” i aquí s'apleguen jugadors de tota la ciutat. Veient l'èxit d'aquestes instal·lacions, fa cinc anys alguns d'aquests amants del bàsquet van crear l'Streetball Barcelona Sants. KWAME GARLAND, cofundador de Streetball Barcelona Sants “La intenció era que tots els jugadors que no podien jugar al seu barri perquè no tenen pistes trobessin un lloc adient per jugar amb bones instal·lacions, bona gent i un bon nivell de joc.” Aquesta entitat també s'ha convertit en una eina d'inclusió social. NELSON MARTÍNEZ, cofundador de Streetball Barcelona Sants “Creemos que el baloncesto es una herramienta que puede ayudar a equilibrar la situación personal de cada uno y llevarlo al punto de pasar un buen rato aquí. Aquí estamos todos, somos de todos los lugares del mundo y podemos compartir un rato y aprender de las culturas de cada uno y de la situación social que pasa cada uno.” Quan arriba el bon temps, fins aquí s'apropen jugadors federats. Aprofiten aquest espai per mantenir la forma física fora de temporada. Però les pistes estan obertes a tothom. NELSON MARTÍNEZ, cofundador de Streetball Barcelona Sants “El que tiene ganas de jugar duro va a esa pista, pero normalmente está abierta para cualquier persona. Si juegas y pierdes, lo siento. Tienes que esperar mucho porque hay mucha gente esperando.” Fins ara, Streetball Barcelona Sants ha fet actuacions puntuals de manteniment de les pistes. Però per poder continuar amb la seva tasca i garantir la seguretat dels jugadors, demanen al consistori una renovació integral de les cistelles.

El Parc de l’Espanya Industrial és un punt de referència de l’streetball. Aquí s’hi apleguen amants del bàsquet des de fa 12 anys, però fa cinc va néixer l’Streetball Barcelona Sants, una entitat que utilitza l’esport com a eina d’inclusió social. Les pistes estan obertes a tothom. Tant és així que a l’estiu fins i tot hi ha jugadors federats competint per no perdre la forma física. Els fundadors de l’entitat asseguren que quan arriba el bon temps s’hi poden arribar a trobar una quarantena de jugadors.

Per poder tirar endavant l’activitat, l’Streetball Barcelona Sants ha fet actuacions puntuals de manteniment de les pistes com ara millores de les cistelles o pintar el paviment. Ho han fet amb el consentiment de l’Ajuntament i amb l’ajuda d’algunes marques esportives, però l’Streetball Barcelona Sants vol anar més enllà. Després d’aconseguir una millora de la il·luminació, ara els membres demanen al districte una renovació integral de les cistelles. Per aconseguir-ho fins i tot han difós un vídeo.