Es reuneixen cada dos dimecres al Centre Cívic Casa Sagnier per participar, amb altres amics, en una tertúlia literària. L'Imma Doménech és la coordinadora d'aquestes reunions d'on ha nascut un llibre de relats d'intriga, ambientats a Sant Gervasi. Es titula ‘Sota la catifa’. IMMA DOMÉNECH , directora de l'editorial La Vocal de Lis “Primer m'enviaven a mi els relats. Jo en sabia el nom però ells no el sabien. I llavors el llegien. I tothom donava la seva opinió sense saber qui l'havia escrit.” El Santi Artigues ha viscut al barri tota la vida. És professor d'història i ha escrit un relat titulat ‘Un estiu diferent’, que barreja dues històries, una de les quals, real. SANTI ARTIGUES, coautor del llibre ‘Sota la catifa’ “És el cas de l'Enriqueta Martí, la vampira del Raval, que és un fet que va passar el 1912 i això s'entrecreua amb una història d'una família que estiueja a Sant Gervasi.” Creuen que llocs com els Jardins de la Tamarita o el Turó Parc els han inspirat. SANTI ARTIGUES, coautor del llibre ‘Sota la catifa’ “Té una sèrie de llocs, de carrers estrets, de passatges, com el passatge de Sant Felip, recòndits, que d'alguna manera estimulen la imaginació en el sentit de trames una mica fosques, etcètera.” CARME ANDREU, coautora del llibre ‘Sota la catifa’ “Ens agrada molt escriure fent una referència al barri perquè això ens fa sentir molt còmodes. Ens sentim molt còmodes quan parlem del nostre entorn i fins i tot molts ni ens coneixíem. Però ens hem conegut ara.” L'Imma ja els ha posat deures per a aquest estiu: han d'escriure un nou relat ambientat a Sant Gervasi. Els ha donat les cinc primeres línies. La història comença amb dos personatges que es troben a la plaça de Molina. L'objectiu: publicar un nou llibre el pròxim Sant Jordi.

Ja fa dos anys que un grup d’escriptors i lletraferits de Sant Gervasi es reuneixen cada dos dimecres al Centre Cívic Casa Sagnier. Les tertúlies estan coordinades per Imma Domènech, directora de l’editorial La Vocal de Lis, una editorial amb seu al barri de Sant Gervasi – Galvany. Domènech va demanar a cadascun dels participants que escrivís un o dos relats d’intriga que havien de tenir els barris del districte de Sarrià – Sant Gervasi com a marc geogràfic.

Es pretenia homenatjar el gènere negre. D’aquest procés ha sorgit un llibre de 24 narracions –dues de les quals en forma de haikus – escrites per 14 persones que han nascut o viscut a Sant Gervasi. El volum, que es titula ‘Sota la catifa‘, ja va per la segona edició.

En el llibre es mencionen llocs com el Turó Parc, l’avinguda del Tibidabo, la finca Can Ponsich, el cementiri de Sant Gervasi i el carrer de Muntaner, entre d’altres. “Ens agrada molt escriure fent referència al barri perquè això ens fa sentir molt còmodes. Ens permet parlar del nostre entorn”, reflexiona Carme Andreu, autora d’un dels relats. “El districte té una sèrie de llocs recòndits, de carrers estrets, de passatges, com el de Sant Felip; que d’alguna manera estimulen la imaginació. Incita a la creació de trames fosques”, explica Santiago Artigues, autor d’un dels relats. Artigues és professor d’història –ara jubilat-, va néixer al carrer d’Alfons XII i ha viscut tota la vida a Sant Gervasi – Galvany. El seu relat, ‘Nit perfecta’, entrecreua dues històries, una de les quals real.

L’editorial està preparant un segon volum de relats, també ambientats al barri, però amb la particularitat que cada escriptor haurà de començar la seva història amb les mateixes cinc línies que els seus companys. Els protagonistes de la pròxima història també viuen al barri i es troben a la plaça de Molina. Aquesta és l’única informació que tenen els autors participants, de manera que podran treballar aquest estiu en la nova obra. El llibre es publicarà el pròxim Sant Jordi.