El nou Ca l'Alier pren forma. Les obres n'han posat al descobert l'estructura. L'antiga fàbrica acollirà l'activitat de les dues multinacionals que, a més, n'assumeixen la rehabilitació, Cisco i Schneider Electric, però també reservarà espais per a l'ús ciutadà. VICENTE GUALLART, arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona "Tindrem un espai, aquest antic carrer central que estarà obert per a esdeveniments ciutadans i també la plaça que hi ha davant, que està entre l'edifici i el carrer de Pere IV, serà un espai amable, connectat, obert." Els veïns valoren positivament la notícia. Han reivindicat la preservació de l'edifici durant anys i ara esperen que es converteixi en un punt de dinamització de l'eix Pere IV. SALVADOR CLARÓS, AV Poblenou "En aquella zona de la Diagonal que és la que està més deprimida del barri, que li falta també més dinamisme, doncs que allà hi hagi la possibilita de fer-hi activitats ciutadanes d'àmbit cultural o artístic o simplement associatiu és perfecte." La idea és que la futura seu de l'Smart City Campus estigui en contacte amb el barri. A més, amb la reforma, l'antiga fàbrica del segle XIX es convertirà en un prototipus d'edifici autosuficient amb tecnologia del segle XXI. S'utilitzen tècniques innovadores com aquesta de micropilotatge. D'una manera poc invasiva, preparen el terra perquè aguanti l'estructura de l'immoble. VICENTE GUALLART, arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona "El que és molt especial en aquesta nau és que serà el primer edifici de zero emissions d'Espanya, de veritat, perquè serà capaç de produir tota l'energia que necessita per funcionar localment." Els treballs, amb un pressupost de sis milions d'euros, avancen sobre el calendari previst, que posa com a data de finalització, l'estiu de 2016.

El nou Ca l’Alier acollirà l’activitat de les dues multinacionals que n’assumeixen la rehabilitació, Cisco i Schneider Electric, però també estarà obert als veïns per convertir-se en un punt de dinamització del carrer de Pere IV. A l’antic carrer central del recinte i a la plaça del davant es podran fer activitats ciutadanes.

Després d’anys reivindicant la preservació de l’antiga fàbrica, els veïns esperen ara que es converteixi en un equipament de referència a la zona del 22@ ubicada per sobre de la Diagonal. Les obres que hi impulsen les multinacionals Cisco i Schneider Electric convertiran l’immoble en un edifici modern i autosuficient que serà la seu de l’Smart City Campus. De moment, els treballs compleixen amb el calendari previst i finalitzaran a l’estiu de 2016.