L'urna ja està a punt perquè els veïns de la Vila Olímpica diguin la seva. Han d'escollir entre quatre opcions per a la futura reforma de l'avinguda d'Icària. En aquests plafons en tenen els detalls. En la proposta A s'eliminen els aparcaments laterals per guanyar espai de vorera, s'incrementa l'espai enjardinat i s'incorpora un carril bici al tronc central. En la B1 s'elimina la calçada del costat muntanya creant una gran plataforma per a vianants. També s'afegeixen les zones enjardinades i el carril bici central. L'opció B2 és la mateixa però, en aquest cas, és la calçada del costat mar la que desapareix. Per últim l'opció C deixaria l'avinguda tal com està ara incorporant-hi, això sí, un carril bici segregat. EDUARD FREIXEDES, regidor de Sant Martí "Són propostes que van de la intervenció més lleugera a la més forta, que canvia més la fesomia. Però això ho hem de fer amb els veïns. I és el que estem fent." L'Associació de Veïns de la Vila Olímpica no es mulla sobre l'opció de reforma que veuen amb millors ulls. Ara bé, matisen que a l'avinguda li cal un rentat de cara que, de fet, fa anys que reclamen. JOSEP DALMAU, AV Vila Olímpica "Està tot el paviment destrossat i volíem que s'arreglés. La gent ens ho demanava. La voldríem fer més agradable ja que està molt desangelada. La volem més nostra amb una mica més d'arbrat." Els veïns de la Vila Olímpica que vulguin opinar sobre la reforma tenen temps per votar fins al 12 de desembre al Casal de Barri. Cinc dies més tard, el 17, se'n coneixeran els resultats. El resultat que surti de l'urna serà vinculant però, en tot cas, no es farà realitat fins a la propera legislatura ja que ara mateix no té un pressupost assignat.

Els veïns de la Vila Olímpica poden votar com volen que sigui la reurbanització de l’avinguda d’Icària entre quatre propostes diferents.Totes, excepte la que manté la fesomia actual de la via, donen més protagonisme als vianants i hi preveuen un carril bici segregat. El procés de votació s’allargarà fins al 12 de desembre i el dia 17 se’n coneixeran els resultats.

Els veïns de la Vila Olímpica poden votar a partir d’aquest dimartscom volen que sigui l’avinguda d’Icària. Es tracta d’un procés participatiu en què hi ha quatre propostes d’urbanització que se sotmeten a votació. Hi poden participar tots els veïns que visquin al barri i siguin majors d’edat. Les votacions s’allargaran fins al 12 de desembre i, cinc dies més tard, el 17 de desembre, se’n coneixeran els resultats.

La intenció del regidor de Sant Martí, Eduard Freixedes, és trobar una “solució de consens” i treballar conjuntament amb els veïns de la Vila Olímpica per decidir el disseny en aquesta avinguda, que “és l’eix vertebrador del barri”. Els veïns de la Vila Olímpica fa temps que reclamen que es reformi l’avinguda d’Icària, que no s’ha remodelat des de la inauguració del barri l’any 1992, amb motiu dels Jocs Olímpics. Des de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, Josep Dalmau critica que “tot el paviment destrossat i volíem que s’arreglés” i demana que volen “una mica més d’arbrat.”

Quatre propostes a votació

Totes les propostes d’urbanització, excepte la que contempla deixar la fesomia actual de l’avinguda, donen més protagonisme al vianant i incorporen un carril bici segregat. En el cas de la Proposta A, es reurbanitza el tronc central de l’avinguda, se n’eliminen els aparcament laterals per guanyar espai de vorera i es mantenen els dos sentits de circulació.

La proposta B1 i la B2 preveuen ampliar la vorera o bé del costat muntanya o bé del costat mar i crear-hi una gran plataforma on fer activitats, com la instal·lació de terrasses. En el primer cas, la B1 això vol que l’avinguda d’Icària passi a ser de circulació única, en sentit Besòs.

La tercera proposta, la B2, també preveu un únic sentit de circulació, però en direcció Llobregat. La quarta proposta, la C, manté la fesomia actual de l’avinguda, amb dos carrils de circulació. En aquest cas, en mantenir-se el disseny que hi ha ara, la durada de les obres seria inferior.