Aquesta taverna andreuenca bé podria ser Mars del Carib, el nom del bar que dóna títol a la novel·la de Sergi Pons. Sant Andreu de Palomar és el decorat d'aquest llibre d'aventures. SERGI PONS, autor del llibre ‘Mars del Carib’ "Sant Andreu surt com a decorat, però no podria pensar en un altre lloc que no fos Sant Andreu per explicar això perquè és el que jo he viscut. No podria explicar això des de Gràcia, des de Sants, l'Eixample o des de Parets perquè va sortir així i perquè encaixa perfectament amb una història i un personatge." El Blai, el protagonista de ‘Mars del Carib’, narra en primera persona les peripècies que viu. Segons l'autor, és un relat fresc, sincer i bastant autobiogràfic. El Sergi va passar part de la seva joventut a Sant Andreu. SERGI PONS, autor del llibre ‘Mars del Carib’ "’Mars del Carib’ retrata potser l'etapa més eixelebrada o de trobar el lloc d'una època de la meva vida." Tot i que viu a Parets del Vallès, el Sergi encara té amics i vincles amb Sant Andreu. La seva gent és el que identifica el barri i l'escenari de la novel·la. SERGI PONS, autor del llibre ‘Mars del Carib’ "Sant Andreu és la tradició obrera amb el catalanisme, és el gamberrisme, la ciutat i encara té la identitat de poble." ‘Mars del Carib’ es va presentar fa dos anys i va ser el debut com a escriptor del Sergi Pons. Actualment es troba treballant en la segona novel·la.

El títol de la novel·la, ‘Mars del Carib’, és una de les tavernes que freqüenta el Blai, el protagonista. Defensa els colors del Sant Andreu i viu marcat pels vicis. En l’argument d’aquesta novel·la, el barri marca el caràcter dels personatges: “Sant Andreu surt com a decorat, però no podria pensar en un altre lloc que no fos Sant Andreu per explicar això perquè és el que jo he viscut. No podria explicar això des de Gràcia, des de Sants o l’Eixample”, explica Sergi Ponts, l’autor de la novel·la.

Pons és fill de Parets del Vallès però ha escollit Sant Andreu per ambientar-hi la novel·la perquè és el lloc on ha viscut experiències semblants a les del protagonista del llibre. El Sergi va passar part de la seva etapa més eixelebrada a Sant Andreu i, per tant, el llibre és “força autobiogràfic”. “Sant Andreu és la tradició obrera, és el gamberrisme, la ciutat, i tot i això encara té la identitat de poble”, afegeix l’autor.

‘Mars del Carib’ es va presentar fa dos anys i va ser el debut com a escriptor de Pons. Actualment es troba treballant en la segona novel·la.