Pares i mares de l’escola bressol municipal del Guinardó valoren positivament el centre inaugurat aquest curs. Si en un primer moment l’havia de gestionar una empresa privada, el govern municipal actual va aturar l’externalització i va obrir-la amb personal municipal. LAURA ESTOPINYÀ, mare “Encantats perquè és més econòmica i molt bé la veritat molt contents.” ALBA MAYORAL, mare “Estem contents perquè l’equip és bo i els nens estan molt contents.” MARTA BOSCH, mare “Va ser a marxes forçades tant pels mestres com per pares com famílies, no hi havia res a l’inici però creiem que va ser un canvi molt positiu.” El canvi en el model de gestió es va fer al juliol. Algunes famílies i partits de l’oposició van considerar que era massa tard per poder començar el curs al setembre. També van objectar que, habitualment, les llars d’infants municipals de gestió privada obren més hores i en període de vacances. JUAN ANTONIO DOMINGO, AMPA de l’escola bressol municipal del Guinardó “Volem gestionar perquè a través de l’AMPA puguem tenir uns horaris una mica més amplis i també que les dates puguin ser una mica més llargues en el temps.” És una de les possibles solucions. De fet, hi ha personal de reforç per a l’acollida i el menjador que ja es subcontracta. Sempre que l’AMPA es faci càrrec de la diferència, pot arribar a un acord amb l’escola. ESTHER GARCÍA, directora de l'escola bressol municipal del Guinardó “Les famílies poden participar en el dia a dia, amb aquelles propostes que es poden fer i que des de l’escola escoltem.” L’edifici on s’ubica l’escola està inspirat en un cub de Rubik i té un disseny innovador. La llum natural arriba a totes les estàncies i els passadissos són amplis i diàfans per poder-los aprofitar. A més, hi ha patis amb superfícies toves especialment pensats per als infants.

El mes de  juliol passat l’Ajuntament va anunciar que canviava el model de gestió de dues escoles bressol municipals que havien d’obrir al setembre a la ciutat, la de l’Escorial, a Gràcia, i la del Guinardó. S’havien de gestionar de manera privada, però van acabar fent-ho públicament. En aquell moment, algunes famílies i partits de l’oposició van qualificar la decisió d’irresponsable perquè consideraven que era massa tard per fer aquest canvi.

Mesos després, els pares i mares d’una d’aquestes escoles, la del Guinardó, valoren positivament el pas del centre a la gestió pública i recorden, a més, que el servei és més econòmic. Tot i això, estan buscant solucions per compensar el fet que les escoles bressol municipals gestionades per empreses privades acostumen a tenir uns horaris més amplis i a obrir més dies durant les vacances.

Feia temps que el barri reclamava una nova llar d’infants municipal i aquesta ja té cobertes les 87 places que ofereix en el primer curs. Va costar pràcticament 1,8 milions d’euros i es va inaugurar oficialment a finals de desembre. S’ubica dins l’illa d’equipaments del Guinardó, concretament en un edifici de dues plantes i gairebé 1.000 metres quadrats que presenta un disseny singular inspirat en un cub de Rubik. A més, s’han utilitzat tècniques innovadores pel que fa a la distribució d’espais i el mobiliari per facilitar el dia a dia de l’escola.