Aquest és un dels espais menys coneguts de la Marina. És tracta de la Colònia Bausili, un barri obrer construït el 1927. És només un exemple dels llocs que vol donar a conèixer ara l’Ajuntament amb la creació de tres nous mapes turístics. ORIOL GRANADOS, Centre d'Estudis de Montjuïc “Igual que s'han conservat en altres punts petits testimonis del que havia estat una indústria molt important, pagaria la pena que es conservin també aquesta representació d'arquitectura popular d'aquestes cases de lloguer.” Aquests mapes han estat finançats amb la taxa turística. El seu objectiu és diversificar els visitants que rep Sants-Montjuïc. CAROLINA LÓPEZ, consellera de Sants-Montjuïc “Tenim un districte molt variat i molt divers que ens cal reequilibrar. Per una banda tenim el barri del Poble-sec que es troba saturat i per un altre costat tenim barris com els de la Marina on no hi ha ni un hotel y gairebé no arriben els turistes.” El districte no descarta ampliar el nombre de mapes. A més, estudia complementar-ho amb iniciatives noves, com ara organitzar passejades culturals.

La Colonia Bausili, una antiga empresa tèxtil convertida en habitatges, és un dels espais més desconeguts que hi ha als barris de la Marina. Són les cases que van construir els obrers el 1927 en una part del solar de l’antiga fàbrica de teixits Brugarolas. Els habitatges tenen uns 60 metres quadrats i són un dels pocs vestigis que queden del passat industrial i obrer de la Marina. Tot i que no estan catalogats com a patrimoni, l’Ajuntament n’ha reconegut la importància i ha destacat aquest conjunt de cases com un dels punts d’interès turístic del districte.

Tres mapes per diversificar el turisme

El consistori assegura que hi ha barris, com el Poble-sec, amb una gran pressió, i d’altres, com la Marina, que no tenen ni tan sols un hotel. El districte vol posar fi a aquest desequilibri i per aconseguir-ho ha elaborat tres mapes en què s’han localitzat els principals punts d’interès turístic, amb espais alternatius com la Colònia Bausili, la Casa del Rellotge o el barri de Plus Ultra: una ruta pel patrimoni artístic i una pels espais fabrils més destacats. El districte no descarta ampliar el nombre de mapes i engegar noves iniciatives com ara passejades culturals.