Visita els veïns que s'han de traslladar d'una casa barata a un pis al Bon Pastor. De manera individualitzada n'escolta els dubtes i neguits per intentar resoldre'ls. JULIANA IGLESIAS, veïna ''Ahora cambiar de aquí a un piso, que estás acostumbrada a entrar y salir aquí, que nunca tienes preocupaciones de entrar y salir, que nadie te molesta ni nada... Allí la vida será distinta, ya creo que también la tranquilidad no va a ser la misma.'' Aquesta és una de les moltes tasques del pla d'acompanyament al reallotjament dels veïns. En aquesta fase, la tercera, són 167 les famílies que canviaran de domicili i des del Pla de barris s'intenten gestionar els problemes socials, econòmics, familiars o personals que puguin tenir. GENISA PRATS, directora del Pla de barris de projectes socials ''Fer-lo amable i fer-lo humà. No estem canviant una bossa, estem canviant una història, una família, una història de vida de molta gent, i per tant d'hàbits i de maneres de fer i de relacionar-se, i tot això val la pena fer-ho en aquest temps que tenim durant un any.'' Aquest és un dels programes socials que, des de l'any passat, desenvolupa el Pla de barris i que s'ha afavorit gràcies a nova dotació pressupostària. Més de 350.000 euros serviran per donar continuïtat a projectes per a joves, dones, promoció esportiva o salut durant aquest any. JOAN MANEL HOMDEDEU, tècnic del Bon Pastor i Baró de Viver ''El que s'espera és que aquests programes continuïn però amb la voluntat que a poc a poc la gent se'ls vagi fent seus. I quan el dia que no hi hagi Pla de barris d'alguna manera aquests programes puguin continuar sigui amb l'entorn social, amb l'entramat o amb altres dependències de l'Ajuntament.'' Durant aquests anys un terç dels veïns del Bon Pastor i Baró de Viver han participat en els projectes socials del Pla de barris. En termes generals, la inversió prevista era d'uns 17 milions d'euros.

El districte de Sant Andreu ha aprovat ampliar els programes socials del Pla de barris del Bon Pastor i Baró de Viver durant aquest any. A més d’allargar-los temporalment, se n’ha augmentat la dotació pressupostària. En concret, es destinaran 366.516,76 euros a millorar la cohesió social a través de diferents projectes.

El pla d’acompanyament de la tercera fase de les cases barates del Bon Pastor n’és un exemple. Des del Pla de barris, a més de fer la diagnosi de les 167 famílies que s’han de traslladar, se’ls ajuda amb els possibles problemes econòmics i socials que puguin tenir.