El Punt d'Informació del Voluntariat va obrir a la Sagrada Família per impulsar la participació dels veïns i donar més cohesió al barri en projectes socials. NEUS POCIELLO, Fundació Aroa "L'objectiu del PIV és fer aquesta xarxa des de les entitats que treballem voluntariat i inclús serveis o espais culturals i cívics al barri." KHRISTIAN GIMÉNEZ, tècnic referent de l'Espai 210 "Arriba gent que busca d'alguna manera integrar-se al barri, està buscant un lloc des del qual conèixer el barri, conèixer entitats, o conèixer activitats que es fan al barri." El Punt rep i orienta els voluntaris i forma les entitats per poder acollir-los millor. Va començar el 2014 i, en aquest temps, han fet 90 entrevistes i han informat 70 persones més, a banda de formar 10 entitats. El projecte vol transformar i millorar la qualitat de vida del barri, des de l'acció comunitària, en temes com la salut, l'educació, la diversitat cultural o el teixit comercial. Creuen que aquesta implicació els dóna més autonomia en la gestió del servei a les persones en l'entorn immediat. LAURA MARINO, voluntària del Pla comunitari "Perquè l'Administració no pot arribar a tot i ara amb la crisi s'ha vist. Aleshores, més enllà de les subvencions que puguin donar les administracions a projectes, l'autogestió per part de la gent també és el que s'ha de fer." NEUS POCIELLO, Fundació Aroa "És una manera de començar a treballar tots junts per canviar també el sistema." El Punt d'Informació de Voluntariat és un projecte de la Taula de Solidaritat que impulsa el Pla de desenvolupament comunitari Sagrada Família i té la seu a l'Espai 210.

En la filosofia d’aquest projecte hi ha el convenciment que la societat organitzada pot fer accions i donar serveis de suport social que no necessàriament han de sortir de l’Administració. Volen generar espais de trobada amb els diferents serveis socials públics i complementar-los amb l’acció de les entitats i projectes que impulsen diverses associacions.

12 entitats formen part del Punt d’Informació del Voluntariat: Activament, Amics de la Gent Gran, Associació Amunt, Associació Hèlia, Associació de Veïns de la Sagrada Família, Biblioteca Sagrada Família, Can Roger, Espai Social Sagrada Família, Fundació Aroa, Pau Sempre, Pla de desenvolupament comunitari Sagrada Família i VIS Sagrada Família.