També amb la intenció de canviar la imatge dels cementiris i destacar-ne la vessant més històrica i de patrimoni, fa temps que alguns d'aquests equipaments organitzen rutes pel recinte. Un és el cementiri del Poblenou, que entre avui i demà fa 26 rutes nocturnes coincidint amb Tots Sants. Per commemorar l'any Internacional de la Llum, es fa un homenatge a Josep Roure i Josep Mansana, personatges clau en la introducció de l'enllumenat de gas a la ciutat i que estan enterrats en aquest cementiri. El recorregut repassa les principals sepultures del recinte funerari i ho fa amb personatges ambientats d'època que expliquen als assistents l'estreta relació entre el cementiri i Barcelona. JORDI VALMANYA, director general de Cementiris de Barcelona "Expliquem la història de Barcelona a partir de les històries que hi ha al cementiri del Poblenou. No únicament hi ha escultures sinó personatges il·lustres enterrats i a partir d'aquestes dues realitats expliquem l'evolució en aquests 200 anys de la història de Barcelona." És el vuitè any consecutiu que Cementiris de Barcelona organitza rutes nocturnes a l'interior del recinte del Poblenou, i la iniciativa es consolida any rere any. Les entrades estan exhaurides des del setembre i s'hi preveu una assistència entre avui i demà de 1.500 persones. Tot un rècord.

La Ruta dels Cementiris és una iniciativa impulsada per Cementiris de Barcelona que té l’objectiu de promoure el paisatge funerari. El recorregut transporta els visitants fins a la Barcelona del segle XIX a través dels diferents panteons i alguns dels personatges que hi ha enterrats. En concret, el passeig engloba 29 sepultures d’estil neoclàssic.

El projecte va néixer l’any 2007 i es consolida any rere any. En aquesta ocasió, les entrades estan exhaurides des del setembre i es preveu una assistència rècord de 1.500 persones.