Des del més enllà Pepe Rubianes ha fet servir una esquela, just quan es fan set anys de la seva mort, per reivindicar, ara a l'alcaldessa, Ada Colau, la plaça que ha de portar el seu nom. Una promesa que ja van fer els dos governs municipals anteriors. Aquest espai a la confluència de l'avinguda del Paral·lel amb el carrer de Viladomat és el que ha de ser la plaça, placeta o pla de Pepe Rubianes. El desembre de 2014 el districte de l'Eixample va aprovar que l'espai es bategés amb el nom de l'actor però... A més d'aquesta nova reivindicació de la plaça de Pepe Rubianes, a les xarxes s'han pogut veure noves mostres de record cap a l'actor. Els seguidors de Rubianes troben a faltar la seva particular lectura de la realitat. "Me quedé pelao como una mona me llamaron de la Caixa escolti està en números vermells posi'ls blaus!"

Aquest dimarts fa set anys de la mort de Pepe Rubianes i, per tal de recordar-lo, els diaris ‘El Periódico’ i ‘Sport’ han decidit publicar una esquela humorística i alhora reivindicativa. La publicació representa que està redactada pel mateix Rubianes i reclama que es posi el seu nom a la plaça que hi ha davant de les Cotxeres Borrell, al districte de l’Eixample, entre l’avinguda del Paral·lel i el carrer de Viladomat.

De fet, el districte de l’Eixample va aprovar, el desembre de 2014, i amb els vots de tots els partits polítics excepte els del PP, donar el nom de Pepe Rubianes a aquest espai. Passat més d’un any des d’aleshores i amb una nova alcaldessa al capdavant del consistori, l’esquela reclama que “s’enrotlli”.

Ada Colau també ha respost via Twitter responent a Rubianes que no s’impacienti i que continuen treballant. En principi, però, no serà una plaça sinó un pla, el pla de Pepe Rubianes, que donarà nom a un dels sis espais nous que s’han creat arran de la remodelació del Paral·lel. La placa es posarà quan s’hagi decidit el nom de tots aquests espais.

Les xarxes socials també s’han fet ressò de l’efemèride i, fins i tot, alguns tuits reclamen que #PepeRubianes sigui “trending tòpic” al llarg d’aquest dimarts.

La mateixa Ada Colau ha respost a la demanda amb humor i un “no ens n’oblidem”.