Els jardins de l'Illa Bayer ja tenen nom propi, Jardins de Rosa Deulofeu. Deulofeu es va dedicar intensament a la delegació de Pastoral de Joventut de la diòcesi de Barcelona. Va participar en diverses entitats i fundacions cristianes. Francesc Figueras va ser un dels seus col·laboradors més pròxims. FRANCESC FIGUERAS, col·laborador de Rosa Deulofeu "La Rosa era una dona que es preocupava per les persones, per la persona que tenia al davant, per com estava, com vivia, què necessitava o quines coses podia compartir amb ella, i crear aquesta gran tasca que ella buscava: arribar als joves de la ciutat, els joves de l'Església, de les parròquies, dels moviments." Els jardins tenen 3.500 m2 repartits en tres zones, una d'infantil, una de descans i una d'enjardinada. Rosa Deulofeu va morir el 2004 amb 45 anys, els que la van conèixer destaquen el compromís que va tenir amb els joves. FRANCESC FIGUERAS, col·laborador de Rosa Deulofeu "Quan li van dir que estava malalta no es va preocupar si la malaltia la portaria a la mort o no, sinó que el que més li preocupava era com podia donar un testimoni de com viure amb la malaltia. Quan anaves a veure-la a casa seva, perquè no podia venir al despatx, no et deia: 'estic molt malament, m'estic morint'. No, sinó que preguntava: 'aquell jove, què està fent? allò que va quedar pendent, com ho heu resolt? com ho fem? pensem-ho'. I això et donava alè." Enguany, l'Arquebisbat ha impulsat el procés de beatificació de Rosa Deulofeu.

Al setembre es va col·locar una placa amb el nom de Rosa Deulofeu als jardins de l’Illa Bayer. Deulofeu havia dedicat la vida a participar en diferents fundacions cristianes i a vetllar pels joves de la parròquia. Un dels seus col·laboradors més pròxims recorda el seu compromís amb les persones.

Rosa Deulofeu va néixer a Barcelona el 29 d’abril de 1959. Va estudiar a les escoles Pérez Iborra de l’Eixample i es va diplomar en Administració i Relacions Públiques. Els anys 80 va cursar estudis bàsics de Bíblia i teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya, es va vincular a l’associació cultural Àmbit Maria Corral i va iniciar el treball en el camp de l’educació en el lleure des del Moviment de Centres d’Esplai Cristians.

Més tard va ser presidenta de la Fundació Pere Tarrés, càrrec que va deixar per dedicar-se a la Delegació de Pastoral de Joventut de la diòcesi. Això la va portar a assumir la Secretaria del Secretariat Interdiocesà de Pastoral de Joventut de Catalunya i Balears. També va col·laborar en els programes de Ràdio Estel, l’emissora diocesana, en el programa Mar de Claror i a Ràdio Hospitalet.

Deulofeu va dinamitzar i participar en jornades de trobades cristianes, entre les quals destaca  la trobada de la comunitat de Taizé, del 28 de desembre de 2000 a l’1 de gener de 2001 a Barcelona. El 2003, tornant d’una d’aquestes trobades, li van diagnosticar un càncer als pulmons i va morir el gener de 2004. En reconeixement a la seva tasca, el plenari del districte va proposar el seu nom per posar-lo als jardins de l’interior de la coneguda popularment com a Illa Bayer.