Tot i que aquest dimecres encara hem gaudit d’un dia de ple estiu a Barcelona, amb moltíssima xafogor i amb temperatures màximes que s’han enfilat fins als 31 graus a l’Observatori Fabra, tenim un canvi de temps important que ens afectarà de ple al llarg de la nit i matinada d’avui.

L’arribada d’un embossament d’aire fred en altura, amb temperatures molt inferiors a les habituals en aquestes dates, en contrast amb la calor i xafogor acumulades aquests darrers dies en superfície, però sobretot amb la temperatura del mar, força elevada, implicarà que durant la nit i matinada es puguin gestar ruixats i tempestes puntualment fortes a les comarques properes al litoral. No es descarta algun aiguat i, fins i tot, alguna mànega damunt del mar.

Barcelona es trobarà, per tant, en una zona de risc. La màxima possibilitat es concentrarà entre la mitjanit i les primeres hores de dijous. Es podrien acumular força litres per metre quadrat en poca estona. Els ruixats, per tant, podran descarregar amb forta intensitat.

Dijous s’anirà aclarint al llarg del matí, per bé que a partir de la tarda podrà tornar a descarregar algun xàfec o tempesta.