Els restauradors de Barcelona veuen amb recel la nova resolució de la Generalitat que desenvolupa l’ordre del Ministeri de Sanitat de divendres. Una nova regulació que, entre altres aspectes, limita els horaris d’obertura fins a la una de la matinada, els obliga a garantir una distància mínima d’1,5 metres entre taules i a no acceptar grups de més de 10 persones. A tot això, s’hi afegeix la prohibició de fumar en terrasses si no es garanteix una distància superior a dos metres.

El Gremi de Restauració de Barcelona es mostra contrari a les noves restriccions perquè considera que són una “cortina de fum per amagar la incompetència” de l’administració a l’hora de gestionar els brots de covid-19. Des de l’entitat asseguren que s’estan posant més obstacles a un sector ja molt afectat per la crisi del coronavirus i consideren que se’ls està responsabilitzant dels contagis.

“Continuar en aquesta línia de posar bastons a les rodes a sectors que ja estan prou tocats és d’una gran irresponsabilitat” assegura Roger Pallarols, president del gremi. Afegeix que “l’única cosa que comporta és augmentar l’incertesa i les dificultats i multiplicar el conjunt d’empreses que lamentablement no seran capaces de tirar endavant.”

Preveuen menys clients a les terrasses

Alguns restauradors que ha consultat betevé tenen por que les mesures els facin perdre clients. “Ens afecta perquè hi ha clients que només venen a fer la cigarreta i a parlar amb els amics”, explica Jordi Santiago. A més, consideren que no poden controlar que els usuaris de les terrasses respectin la prohibició de fumar.

Tot i això, hi ha restauradors que no se senten afectats per les restriccions perquè asseguren que ja garantien una separació de dos metres entre taules. En la limitació d’horaris sí que hi ha més consens entre restauradors. Andrea Marco, propietari d’un restaurant, considera que “és una mesura poc intel·ligent perquè hi ha més gent al matí i la tarda” que a partir de la una de la matinada.