Una cinquantena de veïns es van concentrar a l’exterior de l’Audiència Pública de Nou Barris per protestar contra l’ordenança que els obliga a lligar els gossos un cop inaugurada la nova àrea d’esbarjo a la Meridiana. Denuncien que l’espai nou és lluny i que el que tenen al Parc Central està en mal estat i li cal una ampliació. MARÍA JOSÉ FARIÑAS, plataforma Peludos de Nou Barris “Aquí lo que hay que hacer es mirar planos y ver cómo está la cosa y adecuarla. Porque yo creo que vallar un trozo del parque tampoco cuesta tanto. Y los perros pueden estar ahí. Es muy desagradable que te venga la Guardia Urbana y que te diga que te va a multar.” El govern va recordar que la nova àrea de la Prosperitat ha costat 600.000 euros i són 700 metres quadrats. Tot i això, estudiarà la remodelació de l’espai caní del Parc Central. També va anunciar noves mesures fixades per l’ordenança. JANET SANZ, regidora de Nou Barris “Una de les excepcions és que a banda de tenir una àrea d’esbarjo de gossos a cada barri i a cada districte hi havia d’haver franges horàries en espais on poder portar el gos deslligat. Nosaltres ho tenim apunt. Per tant, jo només dir-vos que no es multarà a ningú fins que no estiguin totes aquestes propostes d’espais i horaris.” La regidora també va convidar els propietaris de gossos a facilitar la convivència amb la resta del veïnat.

Un grup de veïns de Nou Barris van aprofitar la celebració de l’audiència pública del districte per concentrar-se i reclamar un espai més gran per a gossos i adaptat a la normativa al Parc Central. Diuen que se senten amenaçats amb multes per la Guàrdia Urbana si no porten el gos lligat des d’aquesta setmana. Des del govern han anunciat mesures però neguen que s’imposin sancions ara per ara.

La inauguració fa uns dies de la nova àrea d’esbarjo per a gossos a Nou Barris obligaria per ordenança a portar el gos lligat a la resta de parcs i indrets del districte però els veïns de la Guineueta i rodalia no hi estan d’acord. Aquest dilluns un grup de propietaris de gossos es van concentrar a l’exterior de l’audiència pública amb les seves mascotes per mostrar el rebuig a aquesta situació. Critiquen que la mesura no és justa perquè no tenen un espai adient on els gossos puguin córrer i interactuar dins el Parc Central de Nou Barris. Asseguren que la zona que hi ha és petita i no reuneix els requisits mínims. Les representants del grup també van assenyalar que la nova àrea de gossos estrenada a la Prosperitat és insuficient, “petita i és lluny i està mal connectada amb transport públic”.

En aquest sentit, la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, va recordar que són 700 metres quadrats d’àrea d’esbarjo, la qual cosa la converteix en la més gran de tota la ciutat. Sanz va insistir que s’hi han invertit 600.000 euros perquè compleixi totes les normatives. La regidora també va destacar que estan treballant en una mesura que estableixi uns horaris perquè els gossos puguin anar deslligats en grans parcs o avingudes, sense que es generin problemes de convivència, i que no es multarà cap propietari fins que no estiguin establerts aquests espais i franges horàries. De tota manera, va demanar col·laboració als propietaris de gossos per tal d’evitar problemes de convivència amb la resta del veïnat i va recordar que l’incivisme generat per això protagonitza tots els consells de barri del districte.

Fa uns anys, el col·lectiu Peludos de Nou Barris va començar a negociar amb el districte la creació d’un gran espai per als gossos a la part alta del Parc Central de Nou Barris, però finalment el projecte no es va materialitzar. Ara volen reprendre la idea o almenys rehabilitar i condicionar l’espai existent amb una ampliació. La regidora Janet Sanz va veure raonable la idea de rehabilitar i ampliar l’espai i estudiarà la proposta.