Quan queden poques hores per a l’1-O, els models meteorològics van afinant el pronòstic de diumenge. Com s’entreveia des de fa dies,  el cap de setmana coincidirà amb l’arribada d’un petit canvi de temps.

Dissabte es llevarà encara amb força estones de sol a Barcelona però l’arribada d’un front farà que els núvols vagin a més al llarg del matí. La tarda es preveu moguda als Pirineus, el Prepirineu i en sectors del nord-est del país a causa de la proliferació de xàfecs i tronades. Comarques com el Berguedà, Osona, el Ripollès o la la Garrotxa podrien ser les més afectades. Els núvols seran abundants a Barcelona havent dinat però les opcions de pluja seran força baixes.

Diumenge es preveu que el front es vagi allunyant però que encara es mantinguin les nuvolades. Serà un dia de cel canviant a Barcelona,  amb força núvols al matí, i fins i tot possibilitat d’algun plugim o xàfec breu. Tot fa pensar que les clarianes guanyaran més protagonisme a la tarda. La temperatura voltarà els 18 graus a les 8 h i els 22 graus al migdia.

En definitiva, doncs, trobarem ben pocs entrebancs meteorològics per arribar a les urnes, tot i que serà prudent posar un paraigua la bossa i sortir de casa amb una jaqueta fina o un jersei.