Segons els nous horaris provisionals de TMB, el bus 97 passa cada 30 o 35 minuts. Això, però, no sempre es compleix i ha despistat molts veïns de Vallbona. PAQUI MARTÍN, veïna “Nos encontramos que habían cambiado la hora y no nos avisaron, nos tiramos aquí tres cuartos de hora, nos hemos tirado una semana que no sabíamos porque siempre viene cada media hora y venía cada tres cuartos de hora, y estábamos todos descontrolados, todos los vecinos.” L’Ajuntament i TMB han fixat aquesta mesura provisional per ajustar i poder complir els horaris originals. Per fer-ho, una opció seria modificar el recorregut de la línia per escurçar el temps dels trajectes. Però segons els usuaris això no resoldria el problema, sinó que caldria ampliar el servei al barri. ZAIDA PALET, veïna de Vallbona “El que volem és que millori el transport, no fer petites modificacions per justificar que s’estan ajustant a l’horari i això no és real. Volem un segon vehicle per a la línia 97.” De moment, el districte de Nou Barris afirma que ha escoltat les diverses opcions presentades pels usuaris i la setmana vinent informarà els veïns de les negociacions amb TMB.

Des de fa unes setmanes la línia 97 de bus (Vallbona – Fabra i Puig) combina uns intervals de pas d’entre 30 i 35 minuts a llarg del dia, un horari provisional que ha desconcertat molts veïns de Vallbona. Des del districte de Nou Barris i TMB afirmen que estan treballant per assegurar el bon funcionament de la línia amb uns horaris reals que s’ajustin als que estaven anunciats. Però els usuaris denuncien que el servei d’ara no compleix ni tan sols els horaris provisionals i demanen un segon vehicle per cobrir el recorregut.

Segons TMB, fins ara l’horari de pas de la línia 97 no reflectia el temps de circulació real d’aquesta línia. És per això que els horaris d’aquest bus s’han ajustat a uns nous intervals provisionals. La intenció de districte i TMB és aconseguir que es puguin complir els horaris que estaven anunciats. Una opció podria ser ajustar el recorregut de la línia per tal de retallar el temps dels trajectes i que, per tant, els permeti complir l’horari original.

Però els usuaris creuen que amb tots aquests canvis el servei ha anat a pitjor i no es compleixen tampoc els horaris provisionals. Tampoc no creuen que el problema se solucioni amb petites modificacions en el trajecte, perquè anteriorment ja s’havia intentat i no va funcionar. És per això que els veïns demanen un segon vehicle a la línia.

De moment, el districte de Nou Barris afirma que ha recollit les diverses opcions presentades pels veïns. Ara les contrastarà i treballarà en una propera trobada conjunta amb TMB i els veïns, per prendre una solució el màxim de consensuada possible. En el proper consell de barri de Vallbona, el dia 8 de juny, aquest serà un dels punts de l’ordre del dia.

Mentrestant, i de manera provisional, la línia 97 ha hagut d’adoptar un horari realista i factible segons TMB, d’acord amb els temps de trajecte verificats, que combina els intervals de 30 i de 35 minuts al llarg del dia. Aquest horari provisional és el que està publicat al web i l’app de TMB.