D'aquest punt verd en surten els materials que s'utilitzen a R-Barceloneta, un projecte que vol mostrar que les deixalles poden tenir una segona vida. La ubicació i característiques del punt verd de la Barceloneta han estat clau per ser l'escollit d'entre la resta de punts de la ciutat. MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "D'aquí aquest macroprojecte que durarà tot aquest 2015 per donar-li aquest plus, aquesta diferència que allò no només és un espai per deixar-hi deixalles sinó al contrari és deixar-les, però reutilitzades, i fer-les de nou." Els alumnes de segon d'ESO de l'Institut Joan Salvat-Papasseit ja participen en els tallers inclosos en aquest projecte. Des de fa setmanes miren amb altres ulls, per exemple, l'oli utilitzat o els ordinadors trencats. RENÉE GUTIÉRREZ, estudiant de 2n ESO l'Institut Joan Salvat-Papasseit "Hacer jabón con el aceite y sosa caústica y lo de los ordenadores que con otras piezas se puede hacer otro ordenador." Però les activitats no només estan destinades als centres educatius. L'oferta inclou la resta de veïns i entitats del barri. JENNIFER CORONADO, Espai Ambiental "S'intenta incentivar que les persones de la Barceloneta utilitzin el punt verd i que el coneguin. Donar a conèixer com els residus es poden convertir en recursos pel barri." R-Barceloneta, a més de donar un altre ús als residus, els vol transformar en recursos per als més necessitats. Per això durant aquest mes recolliran oli i el sabó que n'aconsegueixin el repartiran entre entitats socials del barri.

Donar una segona vida als residus i, de pas, explicar com funciona un punt verd. Aquesta és la intenció d’un seguit d’activitats que s’han organitzat al punt verd de la Barceloneta. L’espai es converteix aquest 2015 en el lloc de referència del projecte R-Barceloneta, que vol fomentar la cultura de la reutilització i la gestió de residus.

El projecte inclou un seguit d’activitats i tallers destinats a entitats i veïns de la ciutat, però, en particular, als veïns del barri. El punt verd de la Barceloneta es converteix així en el primer de tota la ciutat a acollir un projecte com aquest. L’elecció no ha estat gratuïta, perquè s’han tingut en compte tant l’emplaçament, al Parc de la Barceloneta, com les característiques de l’equipament.