TERESA GALLEGO, veïna afectada "Los vecinos seguimos en lucha, seguimos en lucha y entonces vamos a ir haciendo actos con una cierta periodicidad para recordarle a la gente que seguimos aquí." JOAN VINYOLES, veí afectat "Nosaltres necessitem uns equipaments per a nosaltres, una llar d'avis, una llar d'infants, un lloc d'infermeria..."

Els veïns del barri de Sant Pere han sortit de nou al carrer per demanar que s’aturin definitivament les obres de construcció del nou hotel al carrer del Rec Comtal. En un pica-pica davant del solar on s’està aixecant l’edifici, s’han reunit per recollir idees sobre què vol el barri en aquest indret: pisos de lloguer social i un espai per a la gent gran.

Fa poc més d’un mes, els veïns van aconseguir aturar durant tres dies la construcció del nou hotel al número 17 del carrer del Rec Comtal perquè s’hi estaven fent unes soldadures a tocar de les seves finestres. Però les obres han continuat perquè, més enllà d’això, la constructora de Núñez i Navarro disposava de totes les llicències, inclòs el permís d’obres, des d’abans que l’Ajuntament dictés una moratòria d’un any per a l’obertura de nous allotjaments turístics a la ciutat. El districte de Ciutat Vella, encapçalat per la regidora Gala Pin, ha revisat aquest estiu la modificació del pla urbanístic (PERI) que s’hi va fer el 2007 per veure si s’hi havia comès cap irregularitat que ara pogués comportar l’aturada del nou hotel.

L’impuls d’aquest nou hotel de Núñez i Navarro ha estat llargament criticat des de l’Associació de Veïns del Casc Antic i la plataforma d’entitats contra l’hotel del Rec Comtal, que en nombroses ocasions ha convocat protestes prou multitudinàries pels carrers del barri. Avui, uns 30 veïns s’han acostat al pica-pica organitzat davant del solar per recordar que continuen lluitant per aturar la construcció definitiva de l’hotel.