Les treballadores de la Fabra i Coats als telers o al vestuari després d'una jornada laboral són situacions quotidianes de la fàbrica que l'entitat Districte IX Imatge ha volgut recrear. Per això, han pres fet fotografies a la colònia tèxtil de Borgonyà, al Museu Tèxtil de Terrassa i al recinte de la Fabra i Coats. ENRIC MANONELLES, membre de Districte IX Imatge "ElLo que hem retratat aquí a Can Fabra ha sigut la sala de calderes, que és el més monumental perquè són màquines molt grans, amb calderes molt grans i rellotges i que dóna molta vida industrial." Dues companyies de teatre amateur han col·laborat amben el projecte per representar els treballadors i els Amics de la Fabra i Coats els han assessorat. També els hi han deixat l'attrezzo necessari per il·lustrar, en concret, els anys 40 i 50 a la fàbrica. ENRIC MANONELLES, membre de Districte IX Imatge "Va ser una mica decisió de com podíem ubicar millor el context que teníem dintre de la fàbrica per fer una recreació històrica que fos creïble. Estem contents, la veritat que sí, del nostre treball." Actualment cinc fotògrafs formen part de l'entitat i ja pensen en futurs projectes. Avancen que el proper treball podria tenir relació amb les rodes.

Districte IX Imatge presenta el resultat del projecte de recreació històrica sobre la Fabra i Coats en què l’entitat ha estat treballant durant un any i mig. Es tracta d’una quarantena de fotografies que rememoren el dia a dia de la indústria tèxtil andreuenca i mostren diferents situacions i oficis.

Una desena d’actors de les companyies Grup Teatral Antifaz i Grup Arsènic han participat en el projecte ‘La indústria al districte: la Fabra i Coats anys 1940-1950’. Caracteritzats amb vestits de mitjan segle XX, han adoptat els rols dels treballadors de la fàbrica tèxtil mentre els fotògrafs de Districte IX Imatge enregistraven les situacions.

Les fotografies s’han fet en espais destacats del recinte, com la sala de calderes, els magatzems o els despatxos d’administració de la fàbrica. Algunes de les fotografies del projecte s’han fet també als habitatges dels antics empleats de la fàbrica que la Fabra i Coats tenia a Borgonyà. L’exposició es pot visitar a l’Espai Bota de Fabra i Coats fins al 29 de setembre.

Districte IX Imatge és una entitat formada per cinc fotògrafs andreuencs que treballen en projectes d’investigació d’interès social i humà. L’entitat es va presentar el 2015 amb el projecte ‘Versalles’, que recreava situacions de l’emblemàtic local andreuenc. Els treballs de Districte IX Imatge es caracteritzen per ser fotografies digitals però sense retocs.