El Jutjat d’Instrucció núm. 30 de Barcelona ha acordat aquest dijous presó provisional sense fiança per a l’home que aquest dilluns va agredir presumptament un patinador a l'”skate park” de la Guineueta. La víctima, que és el patinador professional Michel Prado, continua ingressada a l’UCI de l’Hospital de Sant Pau, on aquest dilluns va ingressar en estat molt greu.

Segons la interlocutòria, els fets van passar aquest dilluns, 19 de setembre, a les set de la tarda a l'”skate park” de la via Favència. L’agressor, un home de 42 anys que anava amb monopatí, va dir a la víctima: “Fill de puta, per què poses cera al tub, et mataré.” En aquell moment, l’agredit, que és el patinador en línia professional Michel Prado, estava untant amb cera la pista de patinatge per relliscar més i això podria haver molestat l’agressor, que és “skater”.

Després d’aquesta amenaça, els testimonis que recull la interlocutòria expliquen que tots dos van forcejar fins que l’acusat, aprofitant que la víctima estava ajupida, va donar-li “una forta puntada a la cara li va causar lesions greus amb fractura cranial”.

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimarts el presumpte agressor per un delicte d’homicidi en grau de temptativa i aquest dijous el Jutjat d’Instrucció núm. 30 de Barcelona, en funcions de guàrdia, li ha decretat presó provisional sense fiança. El magistrat considera que hi ha risc de fuga per la gravetat de la pena, de fins a 10 anys de presó, i perquè l’arrestat no ha acreditat que tingui “cap arrelament patrimonial, laboral, social o familiar”.

La interlocutòria afegeix que la víctima, que es tracta del patinador professional Michel Prado, “va entrar en coma després de patir un coàgul al cervell”. Actualment Prado continua ingressat en estat crític a l’UCI de l’Hospital de Sant Pau.