El Theodor rebaixa la fulla del ganivet. Ha d'anar amb cura per no aprimar-la gaire. D'una en una les peces de forja passen per les seves mans. THEODOR CRIEGEE, forjador "Jo pico amb el martell, escalfo la peça d'acer i la pico. No faig una producció en massa de 100 unitats, només faig una i intento que l'acabat sigui millor que un de fàbrica. Tot i que costa bastant, és molta feina." Dedica unes sis hores diàries a fer ganivets, espases i roba de cuir. Soldador de formació, fa uns tres anys que es va iniciar en aquest món. Ara té 20 anys i calcula que ha fet unes 50 peces. Assegura que és l'únic forjador de Sant Andreu. THEODOR CRIEGEE, forjador "Aquests oficis són difícils de fer perquè requereixen molts hores. Són oficis molt autodidactes i has d'aprendre a base d'errors i de moltes hores de dedicació." El Theodor comparteix el taller amb la seva mare que es és ceramista. Ella també exposarà les seves creacions aquest cap de setmana. L'any passat, diu, hi van passar unes 80 persones.

Els artesans de Sant Andreu han organitzat per quart any consecutiu una jornada de portes obertes als seus tallers. L’objectiu és obrir-se al barri, donar a conèixer la feina que fan i reivindicar-la. A més, alguns dels artesans ofereixen tallers gratuïts. D’aquesta manera, els visitants que ho vulguin podran provar d’executar diferents manualitats. Aquest any, s’hi podran fer papallones de vidre al taller d’Íngrid Solé i figuretes de ceràmica al taller Espai80. Aquestes activitats estan incloses en la programació de la Festa Major de Sant Andreu. L’any passat unes 80 persones van visitar cadascun dels tallers d’artesans que van obrir les portes.

En aquesta edició hi participen 13 de la vintena d’artesans que formen part de l’Associació d’Artesans de Sant Andreu. L’entitat es va fundar el 2013 amb la voluntat d’unir esforços i de crear aquesta jornada de portes obertes. L’entrada lliure als estudis d’artesania es podrà fer dissabte, 26 de novembre, des de les 11 fins a les 14 h, i des de les 17 fins a les 20.30 h. Els artesans que hi participen són: David Bachiller, restauració i recuperació d’objectes; Fotoespai BCI, escola de fotografia; Elomi Ceràmica, taller de ceràmica; Terra Terra, Conxita Payarol, taller de ceràmica; Pottery & Cacharros Workshop, ceràmica; Susana Fortuny, taller de ceràmica; Espai80, taller de ceràmica i serigrafia; Peanuts and Nuts, artesania tèxtil; Íngrid Solé, taller de vidre; Tcrifa Custom Knives, taller de forja i ganivets; Pere Sacot, enquadernació i restauració de llibres; Kus x Tu, tèxtil; Colorinaction-MariaJo, pintura i escenografia; i Pishqu, joieria.