L'estudi de millora de la connexió entre la Trinitat Nova i la serra inclou recuperar una de les construccions emblemàtiques del barri. El pont dels Tres Ulls formava part dels aqüeductes que baixaven a la Casa de l'Aigua i va ser soterrat als anys 70. JORDI SÁNCHEZ, membre de l'Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris "Era a la part més elevada de la muntanya. En veure's per tot arreu, va ser un símbol identificador de la barriada. I així va ser des de 1917 fins que malauradament un bon dia es va decidir soterrar-lo." Ara l'Ajuntament investiga si encara està sencer sota la terra i es pot salvar. El que sí que és segura és la construcció de dues terrasses agrícoles que recuperaran el paisatge fronterer i recordaran el passat rural del barri. Les obres del metro i les noves edificacions de la Trinitat Nova van degradar aquest espai i el van convertir en una zona de runes i terres remogudes. VICENÇ GUALLART, arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona "Farem un camí que connecti la Casa de l'Aigua amb la torre del Baró de tal manera que la gent pugui accedir a Collserola, perquè fins ara la gent d'aquell àmbit no hi podia accedir i llavors, al voltant del camí, el que farem serà fer aquestes feixes, que recuperen l'agricultura que tradicionalment hi havia hagut en aquesta part de la ciutat." Amb l'arribada de la primavera, es plantaran els primers arbres fruiters. L'Ajuntament ha invertit uns 190.000 euros en la rehabilitació de la zona i la connexió entre la serra i la Casa de l'Aigua.

Les obres que han portat el metro a la Trinitat Nova i la Zona Nord, així com la construcció de diversos blocs d’habitatges, han malmès la serra de Collserola al seu límit amb el barri. Les faldes de la muntanya han estat des de fa 10 anys un espai d’acumulació de runes pendents de rehabilitar. Ara l’Ajuntament ha engegat les obres per renaturalitzar aquesta franja amb dues feixes agrícoles, que d’una banda serviran per enllaçar d’una forma amable la Trinitat Nova amb el mirador i el castell de Torre Baró, i de l’altra, connecta els veïns amb el passat rural de la zona d’un segle enrere. A més de les dues feixes, Parcs i Jardins gestionarà un camí d’arbres fruiters, amb la participació dels veïns.

Un cop acabat, els veïns podran passejar des de la Casa de l’Aigua –actualment en remodelació per convertir-se en un equipament sociocultural per al barri– fins al castell de Torre Baró, resseguint el que era el recorregut dels aqüeductes que duien l’aigua fins a l’estació de la Casa de l’Aigua. Precisament, el projecte engloba també la recerca dels pont dels Tres Ulls, un aqüeducte molt característic que es va convertir en un símbol de la barriada i que va desaparèixer soterrat a la dècada dels 70. Els tècnics municipals estudien si l’estructura es manté i en quin estat sota la terra i, per tant, si n’és viable la recuperació.