El pont del Dragó és, avui dia, un pas més sota la Meridiana, però durant bona part del segle XX va ser una connexió important entre Sant Andreu i l'actual Nou Barris. Per sota hi circulava l'anomenada carretera fina, actualment el passeig de Valldaura. Per sobre no hi passaven cotxes, sinó trens i també els veïns que caminaven sobre les vies, muntades a l'aire. Els accidents van comportar al vial el sobrenom del pont de la Mort. JOSEP MARIA BABÍ, Arxiu Històric de les Roquetes - Nou Barris "Els anys 1934 i endavant, hi van haver-hi diversos accidents. Gent que hi va caure a través de les vies i es va matar. D'altra banda, també es van trobar bombes de sabotejadors que les havien deixat sota del pont. També es va trobar un home carbonitzat, el seu cadàver, i se suposa que era un sabotejador de tramvies que li havia esclatat l'ampolla de líquid inflamable que portava a les mans." Els anys 50 els trens es van soterrar i es va remodelar el pont per sustentar la Meridiana i donar servei als veïns d'uns barris en creixement. Ja consolidada la zona, als anys 80 es va decorar el pont amb referències al seu nom. JOSEP MARIA BABÍ, Arxiu Històric de les Roquetes - Nou Barris "Es van muntar uns dracs gegantins enganxats a les columnes que separaven els dos vials del pont, allà pels anys 80. Aquests dracs per falta de manteniment es van anar embrutant, es van anar omplint de pols, degradant pel fum dels cotxes, fins que en un d'ells li va caure el cap, i van tenir un final cantat." L'Ajuntament va retirar les figures i va decorar amb pintura i trencadissos el pont. Un aspecte que es manté actualment.

La coneguda com a carretera fina – l’actual passeig de Valldaura- hi circulava per sota des de Sant Andreu per Collserola amunt, fins a Fogars de Tordera. El nom del pont del Dragó es deu a la proximitat de la masia de Can Dragó, però durant els anys 30 es va conèixer també com el pont de la Mort, a causa de les morts de vianants que travessaven per sobre de les vies i queien al buit o dels intents de sabotatge que hi va haver.

Els anys 1950, l’entorn va fer un canvi radical. El soterrament de les vies del tren i la construcció de la prolongació de la Meridiana fins a la Trinitat la dècada següent, van separar els dos barris. El pont es va fer de nou i per sobre ja no hi passaven els trens a favor dels cotxes. També hi van començar a circular més vehicles per entrar i sortir del passeig de Valldaura, cap als barris de la Guineueta, Porta o la Prosperitat, entre d’altres.

Els anys 80 el pont es va decorar amb una parell de dragons de cartró pedra, fantasia suggerida pel nom. Tot i això, aquesta referència a aquests rèptils és rebutjada pels entesos, que asseguren que el nom de Dragó, feia referència als soldats d’infanteria de Felip V, que l’any 1713 van irrompre i castigar la zona. La masia ja desapareguda es coneix encara amb aquest nom. Fos com fos, amb el pas del temps i la manca de manteniment, els dracs van ser retirats del pont i conservats a la memòria dels veïns. Llavors las parets es van decorar amb rajoles blanques i blaves com un trencadís.