Poble Espanyol

El Poble Espanyol només acollirà 12 activitats amb llicència extraordinària a partir del 2019. Això vol dir que el 60 % dels 30 esdeveniments especials que acollia anualment hauran de canviar d’ubicació. Aquesta és una de les mesures que aquest espai i el districte de Sants-Montjuïc han acordat per reduir el soroll a la zona. La decisió arriba després de les queixes dels veïns de La Font de la Guatlla pel soroll dels esdeveniments musicals de Montjuïc. Una de les nits amb més denúncies dels veïns va ser la del concert de Guns N’ Roses a l’Estadi Olímpic.

L’acord entra en vigor avui mateix. Tot i això, la reducció del nombre de recitals es començarà a aplicar en la programació del 2019. Això vol dir que aquest 2018 es mantindran les tres activitats programades que resten. A més, els concerts amb llicència ordinària hauran d’acabar com a màxim a la una de la matinada. Els actes que s’hi organitzin també hauran de limitar els decibels.

Els actes del Poble Espanyol s’anunciaran a un any vista

Les 12 activitats amb llicència extraordinària que se celebrin cada any al Poble Espanyol hauran de ser anunciades als veïns al gener. Aquesta és una altra de les mesures acordades. L’objectiu és que els veïns de barris pròxims a Montjuïc, com La Font de la Guatlla, puguin tenir aquesta informació a principis d’any. D’aquesta manera, coneixeran amb previsió quines activitats es faran al recinte i quins dies.

Els veïns es mostren escèptics davant la mesura presa

Qui ja s’ha pronunciat sobre la iniciativa presa ha estat Lluís Maté president de l’Associació de Veïns Font de la Guatlla – La Magòria. Maté considera que l’Ajuntament i el Poble Espanyol tenen la voluntat de solucionar aquest problema. Ara bé, està a l’expectativa de veure quins resultats s’obtenen.

Anys de denúncies veïnals

Les noves mesures aprovades al consell de barri d’aquest dimecres formen part de les actuacions del districte de Sants-Montjuïc per reduir el soroll, sobretot a la nit. Ja fa anys que els veïns denuncien els alts registres de so de les activitats de Poble Espanyol a altes hores de la nit. De fet, el recinte va instal·lar lones acústiques per evitar que el so sortís. Aquesta mesura, però, ha resultat ser insuficient.

Queixes pel soroll a Montjuïc i el Fòrum

Les queixes pel soroll no només es limiten al Poble Espanyol. Els veïns també es queixen per les molèsties durant els concerts i festivals d’estiu al Fòrum i a Montjuïc, en espais com el recinte del Fòrum, l’Estadi Olímpic Lluís Companys o l’avinguda de la Reina Maria Cristina.